The Green Knight “Yeşil Şövalye” film tanıtımı ve eleştirisi

Destansı ve epik bir film izlemeyi özlemişseniz "The Green Knight" Yeşil Şövalye tam size göre bir film...

The Green Knight “Yeşil Şövalye” film tanıtımı ve eleştirisi

Senaristliğini ve yönetmenliğini David Lowery’in üstlendiği, Joel Edgerton, Sarita Choudhury, Dev Patel, Sean Harris, Katie  Dickie dahil olmak üzere birçok ünlü oyuncunun rol aldığı The Green Knight “Yeşil Şövalye” seyircisiyle buluştu.

Pandemi dolayısıyla 1 yıl önce seyircisi ile buluşacak olan The Green Knight “Yeşil Şövalye” gecikmeli de olsa vizyona girdi. Pandemi sonrasında vizyona giren filmler arasında bana göre 1.sınıf olarak değerlendireceğim bu film pandemi döneminde dijital platformlara yönelmeyerek doğru hamle yaptı.

The Green Knight “Yeşil Şövalye” filmin konusu

Kral Arthur yaşlandığı için artık tahtını bırakmayı düşünmektedir. Noel kutlamalarını yuvarlak masa şövalyeleri ile birlikte yaparken noel kutlamasına davetsiz bir misafir gelir. Davetsiz misafirimiz Yeşil Şövalye’dir ve Kral Arthur’a meydan okur. Yeşil Şövalye Kral Arthur’a en cesur şövalyelerinden birisinin kellesini alacağını ama bir yıl sonra aynı şeyin kendi başına geleceğini söyler.

Yuvarlak masa şövalyelerinden Sör Gawain büyük bir cesaret gösteriyor ve bir yıl sürecek bir maceraya çıkıyor.

Yeşil Şövalye “The Green Knight” filmin eleştirisi

The Green Knight bana göre aslında destansı ve epik bir film. Müzikleri, dönem kıyafetleri ve kurgusu ile mükemmel işlenmiş. Bir kitaptan esinlenerek yapılan bu filmin öyküsü 14-15 yüzyıllarda yazılmış. Filmde kullanılan halk şarkıları insanı mest edecek cinsten. Filmin temposu biraz yavaş olsa dahi izleyicisini etki altına alıyor.

Belki de bu film ilk kez defalarca filmlerde gördüğümüz Kral Arthur ve yuvarlak masa şövalyelerine bakış açımızı da değiştirecek. Film çekilirken yönetmen David Lowery ve görüntü yönetmeni Andrew Droz Polermo film için olağanüstü bir atmosfer hazırlamışlar.

Filmin ana karakterlerinden biri olan Sör Gawain rolünü üstlenen Dev Patel oyunculuğu ile ön plana çıkan ilk isimlerden biri. Çıktığı 1 yıl sürecek olan maceralı yolculuğu mükemmel bir performansla izleyicisine aktardığını düşünüyorum. Zaten ilk başta da söylediğim gibi filmin kostümleri ve görsel efektleri ile müzikleriyle muhteşem destekliyor.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın