Sıkılmadan izleyeceğiniz dizi ve film önerileri

Bu yazımda birbirinden kaliteli filmler ve bir diziler hakkında tanıtım ve kısa yorumlarda bulunacağım.

Sıkılmadan izleyeceğiniz dizi ve film önerileri

Bu yazımda tanıtacağım ilk film bir Rus filmi olan Salyut 7 olacak. Uzay filmlerini bugüne kadar hep Amerikan filmlerinde gören biri olarak ilk kez farklı bir bakış açısı ile bu tarz bir film seyrettim. Film kullanılmayan Salyut 7 uzay istasyonunun tekrar yaşama döndürülmesini anlatıyor. Film gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yapılmış.

Bu filmin dünya çapında ses getirmemesinin en büyük sebeplerinden birisi Ruslar bu tarz filmlere Hollywood filmleri kadar masraf yapmıyor ve bu filmleri tanıtmakta biraz aciz kalıyorlar. Zaten bugün birçok sinemasevere Rus sinemasından 3-5 oyuncu saymasını isteseniz eminim bir çoğu isim dahi sayamaz.

Yazımda ilk tanıtacağım dizi Your Honor olacak. Your Honor dizisi kazara suç işleyen çocuğunu kurtarmaya çalışan bir yargıcın hikayesini anlatıyor. Hayatı boyunca hep adil olmuş bir baba konu çocuğuna geldiğinde ikileme düşüyor ve oğlunu kurtarmak için kanunsuz işler yapmaya başlıyor. Dizide hakimin kendi içinde yaşadığı ikilemi sizde izlerken yaşayacaksınız. Zaten dizinin başrollerinde Breaking Bad adlı fenomen dizide Walter White karakteri ile efsaneleşmiş Brayn Craston oynuyor. Hala Breaking Bad günlerini arıyorsanız bu dizi tam size göre ve eminim ki tüm bölümleri tek bir nefeste izleyeceksiniz.

Sırada bir animasyon filmi var. Fransızlar tarafından yapılan I Lost My Body “Bedenimi Kaybettim”. Farklı bir animasyon izlemek isteyenler için bana göre harika bir seçim olacağını düşünüyorum. Bu animasyon filminde bir elin kendi vücudunu bulamaya çalışmasını ve bir adamın bir kadın olan aşkını farklı bir dille anlatıyor.

Şimdi sırada bana göre 2019 yılında izlediğim en keyifli filmlerden birisi olan The Gentelmen var. Muhteşem bir oyuncu kadrosu ile bu yapılan film Amerikalı bir uyuşturucu baronunun işi bırakmaya karar vererek elindeki herşeyi satmaya karar verir. Film İngiltere’de geçiyor ve filmi izlerken sizlere kalitesini her yönüyle aksettirmeyi başarıyor.

Ve sırada bir gerilim tarzı film var. The Invisible Man. Filmde ana karakteri canlandıran kadına musallat olan sapık bir adamın hikayesi anlatılıyor. Filmin kadın kahramanını görünmezlik teknolojisini çözmüş olan sapığımız kadın kahramanımızı 7/24 takip ediyor. Tüm bu olayların aslında başlangıcı filmin ana kahramanı ruh hastası olan erkek sevgilisine dayanamıyor ve gizlice beraber yaşadıkları evden kaçıyor. Sevgilisinin kaçmasına tahammül edemeyen sapığımız da kendi icat ettiği görünmezlik teknolojisiyle kadının kaldığı yeri bularak onu rahatsız etmeye başlıyor.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın