Sezen Cin Özdemir kimdir?

Başarılı sanatçı Sezen Cin Özdemir hakkında tüm bilinmeyenler!

Sezen Cin Özdemir kimdir?

Sezen Cin Özdemir 1978 yılında Kastamonu’nun Cide ilçesinde dünyaya geldi.  doğdu. Cağaloğlu Anadolu Lisesi’ndeki eğitiminin ardından, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 2001, Fen Fakültesi Kentsel Tasarım Bölümü’nden 2005 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak mezun olan Sezen Cin Özdemir ayrıca 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Nazariyatı Bölümü’nden de diplomasını aldı.

 

Müzik hayatına 1992 yılında Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde başlayan Sezen Cin Özdemir 2001 yılında TRT Kurumu’nun düzenlediği ses yarışmasında Marmara Bölge ve Türkiye birinciliği ödüllerine layık görüldü. 2004 yılında TRT İstanbul Radyosu’nun İstisna Akitli Ses Sanatçılığı sınavını kazandıktan sonra birçok radyo – televizyon programlarına konuk oldu. 2003 yılında Güney Kore’de İpekyolu üzerindeki ülkelerin katıldığı Sori Festivali’nde 15 gün konser vererek ülkemizi temsil etti, performansından ötürü kapanış seremonisi ülkemize verildi. 2007’de İran’da Türkiye adına katıldığı festival kapsamında konserler verdi.

 

2003 yılında Amir Ateş’in kendi eserlerinden oluşan “Eylül Akşamları” albümünde 3 eser, 2018 yılında Üsküdar Musiki Cemiyeti 100. Yıl albümünde 5 eseri solo seslendiren Sezen Cin Özdemir ilk solo albümü “Kızıl Gonca” 2020 yılında Ozan Tügen’in müzik direktörlüğü ile Babajim İstanbul prodüksiyonu olarak yayınlandı.

Aynı yıl ikinci tekli albümü “Ah Dolunay”; İranlı müzisyen Arashk Rafiee’nin düzenleme ve prodüktörlüğü ile müzisyenin bestesine, sanatçının ilk söz yazarlığı çalışmasıdır.

 

Dünya genelinde Türkçe&İngilizce yayınlanan Makam Müzik Dergisinin sanat yönetmenliğini de yapmkatan olan Sezen Cin Özdemir ülkemizdeki müzikal çalışmaların dünyaya tanıtılmasına katkı sunmaktadır.

 

Sezen Cin Özdemir halen Üsküdar Musiki Cemiyeti‘nde koro şefi, solist, eğitmen ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın