DOLAR 32,3759 0.15%
EURO 34,9784 -0.3%
ALTIN 2.324,430,23
BITCOIN 2261730-0.46305%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Sevde Çakır Özkemer kimdir?

ABONE OL
21 Kasım 2022 18:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sevde Çakır Özkemer Bursa Uludağ Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği ve Tekstil Öğretmenliği bölümünü okurken özel sektörde tekstil bürolarında desinatörlük yaptı. Eğitimini bitirdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadrolu olarak Teknoloji ve Tasarım-Görsel Sanatlar-Halk Oyunları Dersi Öğretmeni olarak eğitim hayatına başladı. Ayrıca İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi- Temel Eğitim Bölümünde özel öğrenci olarak, sanat dersleri almıştır. Kişisel gelişim kitaplarına, spritüel konulara ilgi duymuş, farklı yaşam koçları ile tanışma fırsatını bulmuş ve bazı derslere katılmıştır. Kısa bir süre yaşam koçluğu asistanlığı da yapan Sevde Çakır Özkemer bu çalışma sürecine ilave olarak; Bursa Tayyare Kültür Merkezi ve İstanbul Nişantaşı Mekan-Kar `da resim çalışmalarını sergilemiştir.

Sevde Çakır Özkemer “Sew”ginin Rengi adlı şiir kitabını 2019 yılında yayınladıktan sonra geçtiğimiz yılın Kasım ayında kitabı ile İstanbul Beylikdüzü Tüyap Kitap Fuarına katıldıktan sonra İstanbul Niş Art Gallery’de kitabındaki şiirleri resimleyerek sergilemiş ve imza günü düzenlemiştir. İkinci kitabının Slot Siteleri içeriğinin sanat kitabı olacağını vurgulayıcı nitelikte olan tanıtımında, bir programda alt yapısını kurduğu ve fon müziği eşliğinde şiirlerini kaydederek seslendirdiklerini, sergi günü katılımcılara kulaklıkla dinletmiş, çizilen resim, uygun fon müziği ve şiirin uyumunu bütünsel olarak inceletip, tablonun yorumunu sözel olarak açıklamış olup, sanata farklı bir yaklaşım getirmiştir.


Sevde Çakır Özkemer  hayat felsefesini “Yaşama değer katan kalpten kalbe geçen yolda ; gönül dostlarını buluşturan şiir, felsefe, müzik, dans ve resim armonisi ile sanata farklı bir bakış açısı kazandırmayı amaç “ olarak ifade ederken halen Anadolu Lisesi’nde Görsel Sanatlar Öğretmenliğine devam etmekte olup, İstanbul Drama Sanat Akademisi Liderliği Eğitimi almaktadır.

Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.