Sena Şahin kimdir?

Netflix'te yayınlanan ''Kuş Uçuşu '' dizisinde şarkısı kullanılan başarılı sanatçı Sena Şahin kimdir?

Sena Şahin kimdir?

Sena Şahin daha çocuk denilecek yaşlardan itibaren müziğe ilgi duymuş ve 8 yaşından itibaren piyano eğitimi almaya başlamıştır.

 

Aldığı piyano eğitimlerinin yanı sıra Sena Şahin 16 yaşına geldiğinde şan eğitimi alarak müzikal yeteneğini geliştirmiştir.

 

Sena Şahin ilk dönemlerinde sözlerini piyanosunda çaldığı melodilerle birleştirirken, R&B, caz ve soul türlerinde şarkılar bestelemiştir. Son dönemlerde bestelediği şarkıları ise türsüz ve zamansız olarak tanımlayan Sena Şahin, ritimlerle oynamayı seviyor ve onları sözleriyle birleştiriyor. Bestelerini tanımlamalarla sınırlandırmak istemediğini söyleyen genç sanatçı; müzik kariyerine 2020 yılında yayınladığı “Düş” şarkısı ile başlamıştır.

 

Sena Şahin 2021 yılında yayınladığı Sonu Var Mı ve Kendine İyi Bak’ın Netflix’te yayınlanan ”Kuş Uçuşu ” dizisinde kullanılması ile çok geniş bir kitleye kendini göstermiştir. Sena Şahin, eğitim hayatında ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda müzikal tiyatro eğitimi aldı ve İtalya’ya gidip bir sene sanat tarihi okudu. İkinci üniversitesi Marmara Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olan sanatı, şimdilerde Galatasaray Üniversitesi’nde Marketing Strategy alanında yüksel lisansa hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın