“Scavengers Reign” dizi incelemesi

“Scavengers Reign” dizi incelemesi

Bugün size bir animasyon dizisi olan “Scavengers Reign” adlı diziyi tanıtmaya çalışacağım.

 

Dizi için ilk olarak söyleyeceğim şey çok iyi kurgulanmış olması. Tabi bunun yanında inanılmaz bir hayal gücüyle de bezenmiş bir dizi. 12 bölüm olarak ilk sezonu izleyicisiyle buluşan “Scavengers Reign” bana göre neredeyse mükemmele yakın bir bilim kurgu animasyon dizisi.

 

Şimdi gelelim Scavengers Reign” dizisini size tanıtmaya

 

Dizimiz bir kargo uzay gemisinin hiçbir insanın bulunmadığı bir gezegene düşmesiyle başlıyor. Kaza sonrasında hayatta birkaç kişi kalıyor. Kazadan kurtulanlar kaza sonrası farklı yerlere düştükleri için tekli veya ikili gruplar halinde gezegende hareket ediyorlar. Kaza sonrası kurtulanlar yabancı oldukları bu gezegende hem hayatta kalma mücadelesi verirken aynı zamanda bu gezegenden kurtulma mücadelesi vermeye başlıyorlar.

 

Dizinin esas olayı ise karakterlerimizin içinde bulunduğu gezegen. Yapım ekibi dizideki karakterleri o kadar detaylı ve bir o kadar büyüleyici yapmışlar ki izlerken hem büyüleniyor ama aynı zamanda korkuyorsunuz.

 

Diziyi izlerken sizleri doğanın ortasında savunmasız olmanın hissini çok iyi yaşatıyor. Diziyi izlemeden önce harika karakter veya entresan olaylar bekleyerek izlemeye başlarsanız küçük bir hayal kırıklığı yaşarsınız.

 

İnsanoğlu bildiğiniz üzere yaşadığımız dünyayı kendi ihtiyaçlarımıza göre ve isteklerimize göre değiştirdik. Ama doğanın insanlar tarafından çok etkilenmeyen taraflarında bulunmuşsanız doğanın insanları önemsemeden kendi döngüsünde işlemeye devam ettiğini görmüşsünüzdür. Bu döngü aslında biraz da herkesin birbirini yediği ve öldürdüğü harika bir döngü.

 

Evet biz ne yaparsak yapalım içinde bulunduğumuz gezegen dönmeye, doğa kendi halinde takılmaya devam edecek. Biz doğmadan da böyleydi öldükten sonra da böyle olacak. İnsanlar uzun süredir kendilerini bu döngüden uzakta tutmayı başararak geçiyor. insanlık hiç gelişmeseydi her gün kalkıp hayatta kalmak için büyük bir çaba harcamamız gerekecekti. Günümüzde de birçok problem var ama tabi ki eskiye nazaran çok daha kolay bir şekilde yaşayabiliyor sadece kira ödememiz ve ruhunuzu satmamız gerekiyor

 

Baktığınızda teknolojik yenilikler çok güzel ama doğa tamamen yokmuş gibi yaşamak da hiç mantıklı değil Çünkü düşünürseniz insanlığın tüm teknolojik gelişmeleri de bizim parçası olduğumuz doğa sayesinde var. Doğanın ve bilimin kuralları çerçevesinde teknolojiyi geliştirebiliyoruz ve dışarı çıkıp yürüyebilmek çok önemli ve güzel şeylerden birisi Tabii güvenli olduğun sürece bunları yapmak güzel Eğer yanındaki hiçbir şey olmadan doğanın ortasında kalırsan cidden çok korkarsın Siz de böyle bir dünyaya girip inanılmaz Uzaylılar görmek istiyorsanız kesinlikle Scavengers Reign” dizisini izlemelisiniz.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın