Sabahattin Ali’nin unutulmaz eseri “Kürk Mantolu Madonna” oyunu kapalı gişe

Sabahattin Ali’nin unutulmaz eseri “Kürk Mantolu Madonna” oyunu kapalı gişe

Sabahattin Ali’nin unutulmaz eserlerinden biri olan “Kürk Mantolu Madonna” tiyatro sahnelerinin usta ismi Taner Barlas’ın uyarlaması ve rejisiyle Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu ve Perdeci Oyuncuları tarafından sahnelenmeye devam ediyor.

16 Ocak günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde prömiyeri yapılan oyun kısa sürede kapalı gişe olarak sahnelenmeye devam ediyor.

Sabahattin Ali’nin ilk ve son aşk romanı olarak edebiyat tarihinde yerini alan ve kendisinin yaşadığı bir aşk hikayesi olarak da söylenen bu unutulmaz eseri sahneye uyarlayan usta isim Taner Barlas’a, oynadığı her karakterle izleyiciyi büyülemeyi başaran Ekin Aksu, sinema ve tv.dizilerinden aşina olduğumuz ve tiyatro dünyasında da başarılı projelere imza atan Şebnem Özinal, ekranların unutulmaz dizilerinden biri olan “Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz” ile adından söz ettiren Ceren Benderlioğlu ve geç neslin oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Kıvanç Kürkçü eşlik ediyorlar.

“Bir çekmecede on yıl boyunca saklı duran kara kaplı bir defter…”

“Raif Efendi’nin katlanamadığı çaresizliği, kavuşması imkânsız aşkının tek tesellisi…”

“Defterin taşıdığı sırlar, unutulmaz bir aşk ve koca bir yalnızlık…”

Raif Efendi’nin resim merakının yol açtığı sergilere gitme tutkusu ve Kürk Mantolu Madonna’nın portresiyle karşılaşması, büyülü bir yolcuğun başlangıcı olmuştur. Bu çok özel aşk hikayesi, aynı zamanda yaşadıkları hayatta belki de ilk defa kendilerini var edebilmenin adıdır adeta.

Tutku dolu bir aşk yaşadığı Madonna’nın başına gelen hazin olay, Raif Efendi’nin baş edemediği duygularla mücadele etmesine neden olmuştur. Tek dostu olarak tanımladığı kara kaplı defter, burada hayatına girer. Aynı şirkette çalıştığı iş arkadaşı ve güvendiği tek kişiye defteri emanet eder. Defter açılır ve on yıllık sır ilk kez aralanır.

Oyun; umutsuzluğun ama aynı zamanda da umudun, korkunun ve heyecanın, aşkın yüceliğinin, kendini var etmenin ve hepsinin birleşimiyle yaşama anlam katmanın bir hikayesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Eseri oyunlaştıran ve yöneten Taner Barlas, dramaturg Ekin Aksu, oyunun dekor ve ışık tasarımı M.Nurullah Tuncer, kostüm tasarımı Eara Enis Kesicibilek, ışık ve efekt Burak Belet, dekor uygulama Serkan Kavurt, afiş tasarımı ve fotoğraf Kenan Özcan, asistan Emre Boyuneğmez ve yardımcı yönetmenler Öykü Eraslan ve Enes Sarı tarafında üstlenen “Kürk Mantolu Madonna” Ocak ayı içerisinde seyircisiyle buluşmaya devam edecek.

Oyun Ocak ayı boyunca;

 

24 OCAK ÇARŞAMBA – ZEYTİNBURNU FİŞEKHANE’de saat 20:30’da,

25 OCAK PERŞEMBE – BEYLİKDÜZÜ AKSM’de saat 20:30’da,

27 OCAK CUMARTESİ – KOZYATAĞI KOZZY’de saat 20:30’da,

30 OCAK SALI – BAŞAKŞEHİR MOİ SAHNE’de saat 20:30’da,

31 OCAK ÇARŞAMBA – ATAKÖY YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ’nde saat 20:30’da sahnelenecektir.

 

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın