Rima Yussef kimdir?

Lübnanlı şarkıcı, söz yazarı ve besteci Rima Yussef'i kısaca tanıyalım...

Rima Yussef kimdir?

Lübnanlı şarkıcı, söz yazarı ve besteci Rima Yussef 17 Eylül 1996’da Abidjan, Fildişi Sahili’nde doğdu. Lübnan, Bikafya’da büyüyen sanatçı ailesinin desteğiyle çocukken sahne almaya başladı ve Lübnanlı tanınmış müzik ustalarının yer aldığı çeşitli televizyon programlarına katıldı. 6 yaşındayken Bikfaya’daki Lübnan müzik okuluna girdi. Rima Yussef yaşı küçük olmasına rağmen vokal yetenekleri nedeniyle müzik akademisine kayıt yaptırmak için istisnai öğrenci olarak kabul edildi. Bu süreçte Lübnan’da gerçekleştirilen çeşitli festivallere ve konserlere katıldı.

Farklı dillerde sergilediği performansların yanında Arapça’nın birçok lehçesine de hakim olan ve akıcı bir şekilde performanslar sergileyen Rima Yussef, Mart 2017’de YouTube’da 7 milyondan fazla izleyiciye ulaşan, o zamanların en dikkat çekici ve başarılı coverlarından biri olan “3am Bit3alla2 Feek” şarkısıyla geniş kitlelere ulaştı.

İlk teklisi “Wala Yhemak” 11 Temmuz 2019’da yayınlandı ve YouTube’da 2,6 milyon izleyiciye ulaşarak 2 hafta içinde Anghami Müzik listesinde en iyi 5 şarkı arasında giren Rima Yussef  Ocak 2020’de Rima, uluslararası plak şirketi Universal Music MENA ile anlaştı.

Lübnan Top 20 listelerinde zirveye çıkan ‘Mghayarni’ ve ‘Maaleish’ tekli çalışmalarının ardından Rima Yussef yayınladığı ‘Ohebuka Raghman’ ve ‘ANTA’ ile başarısını kanıtladı.

15 tekli çalışmasıyla Tiktok ve sosyal platformlarında 250 milyondan fazla dinlenen sanatçı, Ragıb Narin ile de ilk uluslararası çalışmasına imza attı.

Bir yanıt yazın