DOLAR 32,5859 0.29%
EURO 34,7899 0.06%
ALTIN 2.490,740,28
BITCOIN 20708424.08217%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:38

SABAHA KALAN SÜRE

“Resmin Türkçesi” sergisinde Türk dünyasının 16 ressamı buluşuyor

“Resmin Türkçesi” sergisinde Türk dünyasının 16 ressamı buluşuyor

ABONE OL
22 Haziran 2022 23:56
“Resmin Türkçesi” sergisinde Türk dünyasının 16 ressamı buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan cumhuriyetleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin dil ve kültürel ortaklığının sanattaki yansıması olan “Resmin Türkçesi: Türk Dünyasının Tuvalde Buluşması” sergisi, ülkeler arasında yeni kültür ve sanat köprüleri inşa etmenin yanı sıra Türk dünyası resim sanatının öne çıkan örneklerine ilişkin uluslararası farkındalık düzeyinin yükseltilmesini amaçlıyor. Türk dünyası ülkelerinden dünyaca ünlü sanatçılarının katıldığı sergide; Özbekistan’dan Akmal Nuridonov ve Alisher Alikulov’un, Azerbaycan’dan Arif Aziz, Refik Aziz ve Sakit Mammadov’un, Kırgızistan’dan Eldar Aitmatov, Yuristanbek Shygaev ve Musakeev Temirbek’in, Kazakistan’dan Sembigali Smagulov’un, Türkmenistan’dan Hüssein Husseinov’un, Türkiye’den ise Devrim ErbilErgin İnanKadir AblakMahir GüvenSüleyman Saim Tekcan ve Yalçın Gökçebağ’ın eserleri yer alıyor.

Türk dünyasının en büyük nüfusuna sahip kenti İstanbul’da, Türk dünyası sanatçılarının eserlerini buluşturan sergi, resim sanatının birleştirici gücü ile hem tarihi bağları pekiştirecek hem de halkların birbirini yakından tanımasını sağlayacak. “Resmin Türkçesi: Türk Dünyasının Tuvalde Buluşması” sergisi, 28 Haziran-3 Temmuz 2022 tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilir. Sergi ile ilgili ayrıntılar, İBB Kültür Sanat sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.