Rebel Moon film incelemesi

Rebel Moon film incelemesi

Öyle bir film düşünü ki o filmin yönetmeni Zack Snyder. Ve böyle bir yönetmenin eline 90 milyon dolarlık bir bütçe veriliyor. Ne düşünürsünüz?

 

Tabi bir baş yapıt beklersiniz. Kariyerinde 300 Spartalı, Watchmen ve 2 Süperman serisi olan bir yönetmenden yine en azından bunlara yakın bir film beklentisi oluşur. İyi bir hikaye ve bizi izlerken keyif verecek dünyadan koparıp o dünyanın gerçek olacağını hissettirmesi lazım.

 

Benim takıldığım en önemli nokta “Rebel Moon” filminde Zack Snyder’den güzel bir hikaye ve tabi bunun yanında da muhteşem görsel efekt beklentisi beklerken bu ikisini neredeyse hiç bulamamayı nasıl başarmış.

 

Bilim-Kurgu filmi denilince akla ilk gelen örneklerden birisi bana göre Star Wars serisidir. Bu tarz filmler yapılırken görsel efektler için ciddi maliyetler harcanır ve bu ekranlara yansırken “Rebel Moon” filminde bunu maalesef hiç göremiyoruz.

 

İki bölüm olarak düşünülen serinin ilk filminde hikayemiz uzak bir galakside ana dünya yönetiminin önemsemediği barışçıl halkı sömürmeye başlaması ile başlıyor. Bu tarz klişe konularda olabilecek ilk ihtimal bu sömürüye karşı çıkacak bir liderin ortaya çıkmasıdır. “Rebel Moon”da da aynıbu tarz bir gelişme yaşanıyor. Kahramanımız mecburiyetten liderliğe  soyunuyor ve bunun için çevresinde adamlar toplamasını anlatıyor. Neredeyse film boyunca izleyicisine bunu gösteriyor. Hadi böyle bir hikaye ile yola çıkıyorsun da neden çok ağır bir tempoda ilerliyorsun diye de düşünmeden edemiyorsun. Bir başka alternatif olarak ne olabilir diye düşündüğümde aklıma gelen filmin ilk yarısında gezegen gezegen dolaşan kahramanımızın mücadele için topladığı kişilerin bir karakter analizini sunuyor olması ve filmin ikinci yarısında da görsel efektler eşliğinde bir aksiyon sunabilirdi.

 

“Rebel Moon” filmini izlemeden önce aslında bunun bir Star Wars projesi olduğu ama Disney yönetiminin bunu kabul etmemesi üzerine 2 seriden oluşan bir sinema filmine evrilmiş. Ama böyle bir projeye Netflix nasıl büyük bir bütçe vermiş orası da tam bir muamma. Çünkü oyunculuklar dahi vasat bir yapım. O bütçeyle nasıl kötü film yapmayı becermişler bunu çözemedim.

 

Filmin devamlı ağır bir tempoda seyretmesi, karakterlerin yetersiz hikayeleri filmin en büyük eksilerinin başında geliyor. Tahminimce serinin devamında tamamen aksiyon ve görsel efektlerin ağırlıklı olarak işleneceğini düşünüyorum.

 

Büyük umutlarla oturduğum ve izlediğim “Rebel Moon” bana göre tam bir hayal kırıklığı. Hele hele önümüzde Star Wars serileri ve dizileri olunca bu film boşluktaki bir nokta misali gibi geldi bana. Tamamen bir zaman kaybı. Ama siz yine de boş zamanınız varsa izleyin ve kendi kararınızı verin derim.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın