DOLAR 32,5214 0.19%
EURO 34,5786 0.06%
ALTIN 2.494,240,33
BITCOIN 20706710.64813%
İstanbul
21°

KAPALI

04:42

SABAHA KALAN SÜRE

Psikolog Hilal Aydın Özcan, depresyonla başa çıkma konusunda önerilerde bulundu
  • Magazin Name
  • Sağlık
  • Psikolog Hilal Aydın Özcan, depresyonla başa çıkma konusunda önerilerde bulundu

Psikolog Hilal Aydın Özcan, depresyonla başa çıkma konusunda önerilerde bulundu

ABONE OL
6 Nisan 2021 02:24
Psikolog Hilal Aydın Özcan, depresyonla başa çıkma konusunda önerilerde bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurmuş olduğu Hilal Psikolojik Danışmanlık’ta danışanlarına verdiği psikoterapi sayesinde ruhsal rahatsızlıkların tedavisini mümkün kılan Hilal Aydın Özcan, depresyonla başa çıkma yolunda yaptığı açıklamalarla rehber oluyor. Günlük yaşamın gerçekleri arasında olan ve pandemi koşullarında daha çok kişiyi etkileyen depresyondan kurtulmanın ilk adımları, Hilal Aydın Özcan’ın yönlendirmesi ve yardımlarıyla atılıyor.

“Nedenleri Bilmek Sonuçlara Götüren Yolun Başlangıcıdır”

Dünya üzerinde çok yaygın görülen ve cinsiyet, yaş, sosyal durum farklılığı gözetmeyen bir ruhsal rahatsızlık olan depresyonu “derin bir mutsuzluk hali” olarak tanımlayan Hilal Aydın Özcan, depresyonla başa çıkmak için gereken en önemli faktörün “sebep” olduğunu belirtiyor. Depresyonla mücadele yolculuğundaki doğru teşhis ve doğru tedavi için atılacak adımda kişinin kendine ve şartlarına dürüstlükle bakması, değerlendirme yapabilmesinin önemine de değinen Özcan “Nedenleri bilmek sonuçlara götüren yolun başlangıcıdır” diyor.

“Depresyonla Baş Edebilmek İçin Çaresizliğin Üstesinden Gelinmeli”

Dile getirilir bir durum olmasına rağmen “depresyon tedavisi” etiketinden çekinen ve ilaç kullanmak istemeyen pek çok insanın mevcut durumu fiziksel bir hastalığa çektiğini ifade eden Hilal Aydın Özcan, bunun nedenini yargılanma ve etiketlenme korkusuyla açıklıyor. Bu durumun dışında depresyona sebep olduğu düşünülen çok etkili başka bir durum olarak da “çaresizliğin öğrenilebilir” olduğu gerçeğini söyleyen Hilal Aydın Özcan, depresyon geçiren insanların bazılarının geçmişlerinde çaresizliği öğrendiklerinin altını çiziyor. Çaresizliği öğrenen birçok kişinin, hayatının önceki yıllarında yaşadıkları olayların ümitsizliğine kapıldığına vurgu yapan uzman klinik psikolog, “Hayatımızda bazen maruz kaldığımız gerçek çaresizlikler ile öğrenilmiş çaresizlik durumu aynı şey değildir” diyor.

Depresyonla baş edebilmek adına çaresizliğin üstesinden gelinmesi gerektiğinin önemine dikkat çeken Hilal Aydın Özcan, tıpkı çaresizlik gibi umut etmenin, pes etmemenin ve azimli olmanın da öğrenilebileceğini belirtiyor. Hayatta pek çok konuda çözüm anahtarının aynı olduğunu söyleyen Özcan bunları, çözümleri arama-bulabilme enerjisi, becerisi ve sonuca ulaşma yolunda sabır olarak sıralıyor.

Hilal Aydın Özcan Kimdir?

Hilal Aydın Özcan 1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleşti. Kısa bir süre kendi sektöründe çalıştıktan sonra Vatan grubu bünyesindeki “Gülümse” dergisinde editör olarak görev aldı. 2013 yılında kariyerine başka bir noktadan tekrar başlamaya karar veren Hilal Aydın Özcan, yeniden üniversite sınavına girip ve Bahçeşehir Üniversitesi psikoloji bölümünü bitirdi.

İlk kitabının yayıma hazırlandığı sıra İstanbul Kent Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji yüksek lisansını tamamlayıp aynı zamanda Aile Danışmanlığı eğitimini de tamamlayan Özcan, bu konuda da uzmanlığını aldı. Bireysel terapiyle birlikte aile ve çift terapisi alanlarında çalışmalarını sürdüren Uzman Klinik Psikolog Hilal Aydın Özcan; kaygı bozuklukları (özgül fobi, sosyal fobi, panik atak, agorafobi, yaygın anksiyete bozukluğu), obsesif kompulsif bozukluk, beden dismorfik (algı) bozukluğu, biriktirme bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu, duygu-durum bozuklukları (depresyon), yeme bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları, stres kaynaklık bedensel şikayetler (psikosomatik rahatsızlıklar) ve kişilik bozuklukları alanlarında danışanlarına hizmet vermektedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.