DOLAR 32,3706 0.15%
EURO 34,9757 -0.3%
ALTIN 2.324,490,23
BITCOIN 22804791.3964%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Paptircem kimdir?

Paptircem kimdir?

ABONE OL
9 Temmuz 2022 00:11
Paptircem kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sena Gül, nam-ı diğer Paptircem, İstanbul’da prodüktörlük yapan bir vokal, klavyeci ve söz yazarı. Paptircem daha 10 yaşında iken Yalova Belediye Konservatuarına başladı, ve batı müziği piyano anadalı bölümünden mezun oldu. Alığı bu eğitimin sonrasında Paptircem Yeditepe Üniversitesi Psikoloji ve Felsefe bölümlerinde çift ana dal yaptı ve Yeditepe Üniversitesinin Müzik Kulübü’nde yönetim kurulunda birçok etkinlik yürüttü. Bu dönemde Boğaziçi Caz Korosu’nda koristlik yaptı.

 

Paptircem Türkiye’de bu koroyla konserler verdi, ve yurtdışında farklı koro yarışmalarında Türkiye’yi temsil etti. Mezun olmasının ardından, viral komik videolar üzerine piyanosuyla eğlenceli aranjmanlar yaparak sosyal medyada ciddi bir kitleye ulaşan Paptircem. Spotify’a yüklediği ilk parça Büyük Ev Ablukada grubundan “Olanla Olunmaz” cover’ıydı, ve Spotify’ın editöryal “Yeniden” listesine kapak oldu. Ardından farklı tarzları birleştirdiği “Olsa Bi’ Yolu”nun tüm düzenlemesini, söz ve müziğini üstlendi ve şarkının klibini de o yaptı. Bu klip “Türkiye’nin Video Hit’leri” listesinde birinci sıradaydı. Ardından üçüncü şarkısı “Akşam Üstü Hüznü”nde soul müzik tarzıyla koral ögeleri birleştirdi ve keman kuartetiyle şarkıya klasik bir hava ekledi. Şu anda, kendi bestelerini üretmeye tüm hızıyla devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.