DOLAR 32,3169 0.2%
EURO 35,1436 0.03%
ALTIN 2.294,230,75
BITCOIN 22900762.39933%
İstanbul
19°

AÇIK

19:31

AKŞAMA KALAN SÜRE

Pandemi mutfak mobilyasındaki tercihleri yeniden şekillendirdi
  • Magazin Name
  • Genel
  • Pandemi mutfak mobilyasındaki tercihleri yeniden şekillendirdi

Pandemi mutfak mobilyasındaki tercihleri yeniden şekillendirdi

ABONE OL
14 Temmuz 2021 15:34
Pandemi mutfak mobilyasındaki tercihleri yeniden şekillendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayatın hızlı temposunda ve pandemi döneminin stresi altında evde geçirilen her anın telaştan uzak, güven dolu olması beklentisi mutfak mobilya tasarım tercihlerinde de birtakım değişikliklere neden oldu.  1981 yılında hayatımıza giren dünyanın saldırgan ortamından korumak amacıyla “cocooning” yani koza oluşturma akımı pandemi süreci ile birlikte yeniden hayatımıza girdiğini belirten Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri, “Herkesin kendi kozasını yarattığı pandemi sürecinde seçimini mutfaktan yana kullananlar güvenli ortamını oluşturmaya başladı. Renk seçimleri doğal ve doğal görünümlü tonlardan yana olurken, hammaddesi sağlıklı ve anti bakteriyel özellikli ürünlere olan ilgi de arttı. Aynı zamanda artan depolama ihtiyacı ile birlikte geniş çekmeceli hareketli ada ünitesi ve kiler işlevi gören dolapların olduğu ergonomik tasarımlar herkesin aradığı tasarımlar arasında yerini aldı” dedi.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Tüm alışkanlıkların değiştiği pandemi döneminde, evlerin merkez ve ailelerin buluşma noktası olan mutfaklarda tasarımlar ve model tercihlerinde birtakım değişikliklere neden oldu. Pandemi ile yeniden hayatımıza giren “cocooning” yani koza oluşturma akımı, etkilerini mutfak dekorasyonunda da göstermeye başladı.

Dünyanın etkilendiği bu süreçte doğanın, doğalın ve doğal görünenin değerinin daha bir farkına varıldığının altını çizen Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri, “Bu durum trendleri etkileyerek karşımıza hammadde halinde kullanılmış ahşap materyallerin ve modellerin, toprak tonları gibi doğal renk tonlarının varlığıyla çıkıyor. Mutfak mobilya tasarımlarında keyif ve paylaşım temaları başrole taşınırken, pratik ve fonksiyonel çözümler de ilgi odağı oldu. Hareketli ada ünitesi, geniş depolama alanı bulunan dolaplar ve çekmeceler daha çok tercih edilir hale geldi. Aynı zamanda pandeminin getirisi olan sağlık dolu mutfaklar, hammadde tercihlerinde de ön plana çıktı. Hammaddesi sağlıklı ve anti bakteriyel olan ürünler sorgulanmaya başlandı” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.