DOLAR 32,5907 0.33%
EURO 34,8180 0.17%
ALTIN 2.506,980,92
BITCOIN 20902421.5276%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:38

SABAHA KALAN SÜRE

Özel tiyatrolara devlet desteği geliyor

ABONE OL
13 Haziran 2020 09:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bugün yapılan yazılı bir açıklama ile özel tiyatrolara verilen destek için başvuruların 1 Temmuz tarihinde başlayarak 31 Temmuz tarihine kadar devam edileceği ve başvuruların e-Devlet üzerinden online yapılacağı duyuruldu.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında en çok etkilenen sektörlerden biri olan özel tiyatrolar için bakanlık tarafından daha önceki yıllarda verilen destek miktarı ve üst limit rakamlarında ciddi artışlar yapıldığı açıklandı.

YÖNETMELİK DEĞİŞTİ

Yönetmelikte yapılan değişiklikler sonucunda özel tiyatroların kurumsallaşmaları ve profesyonelleşmeye teşvik edilerek, kalitenin artması sağlanarak izleyicilerin daha kaliteli yapımlar izlemesi hedefleniyor. Ayrıca bu sektöre bağlı olarak sanatçı kimlik kartı sahiplerine istekleri doğrultusunda destekler yapılacak.

ÜST LİMİT İKİ KATINA ÇIKARILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı pandemi süresince etkilenen özel tiyatrolar için bu yıl yapılacak yardımlarda üst limiti iki kat oranında arttırırken normal limitlerde müracaat edenler içinde %70 oranında yardım rakamında artış sağlanacak.

Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.