Oya Gönen kimdir?

Oya Gönen kimdir?

Daha küçük yaşlarda resim çizmeye ilgi duyan Oya Gönen’in, resme gönül vermesinde Adana Kız Lisesinde resim öğretmeninin sınavını kazanıp, resim bölümüne seçilmesi dönüm noktası oldu.

Başarılı ressam resim öğretmeninden perspektif, sanatsal anatomi, üç boyutlu çizim, desen, estetik gibi çok önemli dersler alarak kendisini geliştirdi.

Ziraat Fakültesinde Tarımsal yapı ve mekanizasyon bölümlerinde teknik resim en sevdiği ve başarılı olduğu ders oldu.

Ziraat Mühendisi olarak iş hayatına atılmış olmasına rağmen sanat ile bağını asla koparmayan Oya Gönen 1999 yılında “Bitki Koruma Doktoru” ünvanı alırken “P.h.D Herboloji” BayerCropScience Ülke Teknik Müdürlüğü yaptığı 2000-2011 yılları arasında İstanbul’da Mimar Sinan’ın değerli hocalarıyla resim eğitimlerine devam etti.

Bugüne kadar ülkemizi hem yurt içinde hem yurt dışında başarıyla temsil eden Gönen 2008 yılında Hollanda’da Shawky Ezzat atölyesinde 2 ay özgün tasarımlar üzerinde çalıştıktan sonra 2011 yılında da San Francisco/USA’da Root Division Visual Arts organizasyonunda 1,5 ay canlı modelden desen ve akrilik çalıştı.

Oya Gönen’in 2008 yılında TÜYB eseri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ” 10. Deniz ve İnsan” temalı resim yarışmasında sergilenmeye değer bulunan eserlerden biri olurken başarısını taçlandırmış oldu.

Ocak 2022’de bir eseriyle Yabancı Ot Bilimi Güncel Konular adlı akademik kitabın kapak tasarımını kazandı ve yaptı.

16 Temmuz-11 Ağustos 2022’de Bodrum Dibekli Han’da İstanbul Exlibris Akademisi Üyesi olarak Exlibris sergisine 3 eseri ile katıldı. Sergi sonrası bu eserleri Dibeklihan koleksiyonunda yer aldı.

6 Nisan 2022 tarihli protokolle 2 Yağlı Boya, 1 Soft Pastel, 1 Gravür ve 1 Exlibris olmak üzere 5 eseri Tarsus Sanat Müzesi’ne seçildi.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın