DOLAR 32,4311 0.05%
EURO 34,4493 -0.16%
ALTIN 2.486,920,16
BITCOIN 2029389-3.50561%
İstanbul
19°

AÇIK

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Online Terapi Hizmeti Nedir?

Online Terapi Hizmeti Nedir?

ABONE OL
13 Eylül 2022 19:12
Online Terapi Hizmeti Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnternetin yaygın kullanımı ile birlikte ortaya çıkan online terapi uygulamaları bugün sağlamış olduğu çok önemli avantajlar sayesinde yüz yüze terapilerle aynı verimliliğe sahiptir. Online terapi seanslarında terapistler ve danışanlar psikoterapi hizmetini internet üzerinden sesli veya görüntülü görüşmeler aracılığı ile yürütmektedir. Yüz yüze görüşmelerin yürütülemediği durumlarda online terapi tercih edilmektedir.

Online Terapinin Yüz Yüze Terapiden Farkı Nedir?

Online terapiyi geleneksel yüz yüze terapiden ayıran en önemli fark terapinin gerçekleştiği yer ortamdır. Geleneksel yüz yüze terapide danışan ve psikoterapist aynı yerde bulunurken, online terapide seans internet üzerinden sesli ve görüntülü görüşmeler ile gerçekleşir. Online terapilerde terapist ve danışan birbirini görebilir ve duyabilir. Buradaki tek fark fiziksel bir klinik ortamına gerek olmadan sanal görüşmeler ile sürecin tamamlanıyor olmasıdır.

Online Terapi Etkili Mi?

Online terapi son yıllarda oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu yoğun ilginin nedeni ise online terapinin sunduğu önemli avantajların bulunuyor olması ve bununla birlikte online terapi seanslarının yüz yüze terapi seansları kadar verimli ve etkili olmasıdır.

Online terapinin etkisi alanında yapılan bilimsel bazı çalışmalarda da bu tedavi yönteminin etkilerini ortaya koymaktadır.2014 yılında Nordgren ve arkadaşları, çevrimiçi bilişsel davranışçı terapinin anksiyete bozukluklarının tedavisinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu gözlemlediler. Andrews ve arkadaşları tarafından 2018 yılında yapılan bir çalışmada ise çevrimiçi bilişsel davranışçı terapinin majör depresyon ve anksiyete bozukluklarının tedavisinde yüz yüze terapi kadar etkili olduğu tespit edildi. Dolayısıyla online terapinin farklı birçok ruh sağlığı tedavi sürecinde geleneksel terapi uygulamaları kadar etkili olduğu ortaya koyuldu.

Online terapi internet üzerinden yapılan online görüşmelerin geliştirilmesi ile birlikte ortaya çıkan bir hizmet alanıdır.Bu tür bir tedavi sürecinin yaygınlaşması pandemi döneminde gündeme gelmiştir. Online terapi pandemi öncesinde mevcut olsa da pandemi döneminde daha önemli bir seçenek haline geldi. Bu süreçte geleneksel yaklaşımla görüşmeye devam eden danışan ve terapistler için görüşmelerin sürekliliğini sağlamak adına gerekli bir alternatif haline gelmiştir.

Online Terapinin Faydaları Nelerdir?

Online terapi ile yüz yüze terapi arasında etkinlik ve verimlilik açısından pek bir fark yoktur. Hatta online terapinin birçok alanda çok daha faydalı olduğu gözlemlenmektedir. Online terapi, bilimsel olarak kanıtlanmış bir psikoterapi yöntemidir. Araştırmaya göre çevrimiçi ortam ve sanal görüşme yöntemleri, danışan ile psikolog arasında yakın ve güvenli bir ilişki kurulmasına engel değildir. Fakat online terapi sürecine başlamadan önce akılda tutulması gereken bir nokta vardır ;terapi alacağınız çevrimiçi psikoloğun beceri ve uzmanlığı. Online psikolog olarak çalışan terapistler belirli eğitim ve sertifika süreçlerine tabi tutulmaktadır.Dolayısıyla online terapi seanslarında başarı sağlanabilmesi online psikologların başarısı ile doğru orantılıdır.

Belirli ortamlarda ve kuruluşlarda yüz yüze terapi yapan bir psikolog, çevrimiçi bir psikologla aynı prosedürleri izlemektedir. Online terapiye katılmaya karar verdiğiniz uzmanın eğitimini ve uzmanlığını araştırmalısınız. Bu konuda tam ve doğru bilgilere erişiminiz varsa, seçtiğiniz online psikolog, becerilerine ve uzmanlığına göre size yardımcı olacaktır. Terapi hizmeti için Terappin sitemizden hizmet alabilirsiniz. Ülkemizin en başarılı online psikologları tarafından sunulan online terapi desteği ile tüm ruhsal sorunlarınızın çözüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Online terapinin popüler olmasının ve sıklıkla tercih edilmesinin birçok nedeni vardır. Online terapiyi yüz yüze terapiden ayıran en temel özellik; terapinin zamanının, yerinin ve ortamının çok esnek olmasıdır. Online terapinin sağlamış olduğu faydalar şöyledir:

Online psikolog seçimlerinde sınırlama yoktur

Online terapilerde sizin ve terapistinizin hangi şehirlerde bulunduğunun bir önemi yoktur. Online terapi desteği uluslararası bazda da sağlanmaktadır. Dolayısıyla bir terapi almak istediğinizde ülkenin en başarılı psikologlarını tespit edebilir ve onlar ile online görüşmeler sağlayabilirsiniz. Böylelikle sizlere en yakın psikologlar arasından bir seçim yapma zorunluluğu bulunmadan çok daha geniş bir alanda tercih yapma şansı elde edebilirsiniz.

Mesafelerin önemi yoktur

Büyük şehirlerde terapistlerden uzak kasaba ve köylerde, kırsal kesimde yaşayan insanlar, yüz yüze terapiye başlarken ve sorun yaratan terapi seanslarına devam ederken, terapi için karışıklıklar ve ulaşım maliyetleri konusunda zorluk çekmektedirler.Ancak online terapide, nitelikli bir online psikolog ile aranızdaki fiziksel mesafe ne olursa olsun seanslar sorunsuz devam edebilir. Çünkü coğrafi konum farklı olsa bile uygulama üzerinden iletişim basit ve hızlıdır. Bu avantaj sayesinde birçok kişi online terapiyi tercih etmektedir.

Size en uygun saat dilimlerinde terapi alabilirsiniz

Geleneksel yüz yüze terapilerde, yoğun bir iş/eğitim hayatınız varsa, gün içinde görüşmeler gerekebileceğinden, programınıza uymanız biraz zor olabilir. Psikoloğunuzun bulunduğu kliniğe ulaşmanız için de ekstra biz zamana da ihtiyacınız olacaktır. Tüm bunlar terapilerin aksamasına neden olan en önemli ayrıntılardır. Ancak online terapilerde bu tür durumlar söz konusu değildir. Günlük planlamanıza göre sizlere en uygun saatlerde online terapi randevusu alarak bulunduğunuz her ortamdan görüşmelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Gizlilik avantajı

Günlük hayatta insanların kişisel ve psikolojik sorunlarını ikinci bir kişiyle paylaşmaları kolay değildir. Danışmanlık merkezlerine giden ve destek isteyen kişiler bu merkezlere yakalanmak istemezler. Birçok insan, sosyal konumları nedeniyle bu tür yerlerden yardım aldıklarını insanların bilmesini istemez. Online terapide tanışacağınız bir online psikolog,sorunlarınızı dinler ve sizinle birlikte çalışarak bu sorunlara çözüm bulmanıza yardımcı olur. Tüm bu toplantılar gizli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilir.

Engelliler için sunulan destekleyici çözümler

Yürüyemeyen veya başka bir fiziksel engeli olan biri, bir terapistin ofisine şahsen erişmekte güçlük çekebilir.Engelli bir kişi destek istediğinde veya başka bir terapist aramak için dışarı çıkmaktan korktuğunda bu arayış onun için çok zor bir durum haline gelir. Online terapi bu sorunu ortadan kaldırır ve engellileri zorlu bir yolculuktan kurtarır.

İletişim güçlüğü çeken kişilere destek; bazı insanlar normal yaşamlarında tamamen konuşamazlar veya yabancılarla yüz yüze konuşmakta güçlük çekerler. Bu özelliklerinden dolayı psikologlarla konuşmaya ve sorunlarını açıklamaya güçleri yetmez. Online terapi, sözlü iletişim sorunu yaşayan herkesi daha rahat ettiren alternatif bir iletişim şeklidir. Online psikolog sayesinde kişi iletişim seanslarında kendini rahat hissedeceği bir ortamda bulduğu için iletişim sorunu büyük ölçüde çözülecektir.

Maliyet avantajı

Online terapi uygulamalarında bulunduğunuz ortamlardan seanslara katılım sağlamanız mümkündür. Ev veya işyerinden online terapi senalarına katılan danışanlar için yol ve bunun gibi masraflar söz konusu olmayacaktır.Dolayısıyla online terapiler maliyet ve zaman tasarrufu açısından oldukça faydalıdır.

Online terapi için Terappin sitesinden destek alabilirsiniz. Online terapi hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara bu site üzerinden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda ülkemizde görev alan en başarılı online psikologlara tek bir çatı altında ulaşabilir ve hemen randevu alarak tedavi sürecinize başlayabilirsiniz.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.