DOLAR 32,3413 0.18%
EURO 35,1083 -0.23%
ALTIN 2.238,90-0,19
BITCOIN 2068252-5.55932%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

13:17

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Okul döneminde düzenli ve doğru su tüketimine dikkat

Okul döneminde düzenli ve doğru su tüketimine dikkat

ABONE OL
4 Ekim 2022 15:57
Okul döneminde düzenli ve doğru su tüketimine dikkat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar, eğitim çağındaki çocukların, sağlıklı ve yeterli su tüketiminin önemine dikkat çekiyor. Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, başarılı bir eğitim ve öğretim yılının geçmesi için çocukların çok iyi beslenmesi gerektiğini hatırlattı. Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe“Hem mevsim geçişinin hem de eğitim döneminin başlayacağı Eylül ayında, çocuklarımızın çok daha iyi beslenmeleri ve yeterli miktarda sağlıklı, güvenli ve kaliteli su tüketmeleri büyük önem taşıyor. Yeterli ve dengeli beslenme, çocuklarımızın bilişsel kapasitelerini artıracak ve kuvvetlendirecektir” diye konuştu.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

“Çocuklar için yeterli su tüketimi çok önemli”

Çocuk ve gençler için yeterli ve düzenli su tüketiminin, sağlıklı bir yaşantının vazgeçilmezleri arasında bulunduğunu vurgulayan Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, çocukların zihinsel gelişimleri ve anlama kapasiteleri için içtikleri su miktarının da çok önemli olduğunu söyledi. Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, şu bilgileri verdi: “Gelişme çağındaki çocukların yeterli ve dengeli beslenmediklerinde birçok sağlık sorunu yaşayabildiklerini görüyoruz. Bunların başında karın ağrısı, baş dönmesi, halsizlik ve yorgunluk gibi şikayetler geliyor. Bu noktada kaliteli ve güvenli su tüketimi büyük önem taşıyor. Yeterli miktarda su tüketmeyen çocuklar yorgunluk hissederken, bu nedenle matematik zekâları, odaklanmaları ve okuma-yazma kapasiteleri düşüş gösterecektir. Sürekli halsiz ve bitkin oldukları için ders esnasında uyuklama sorunları ortaya çıkacaktır. Bu nedenlerle okula devamsızlığın da artış göstermesi söz konusu olacaktır. Çok iyi algılayamadığı için tabii ki okul başarısı da aynı oranda düşüş gösterecektir. O yüzden çocukların yeterli ve dengeli beslendiklerinden emin olmamız gereklidir.”

“Yaş gruplarına göre içilmesi gereken su miktarı farklıdır”

Ebeveynlerin, gelişme çağındaki çocukların düzenli su tüketimi alışkanlığı kazanmaları konusunda destekleyici olmaları gerektiğini hatırlatan Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, bu alışkanlığın edinilmesiyle birçok sağlık sorununun engellenebileceğini ifade etti. Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, sözlerine şöyle devam etti: “Düzenli su içme alışkanlığı kazanmak, çocuklar için çok önemli. Çocuğunuzun yağlanmamasını, kilo almamasını, baş ağrılarının olmamasını ve konsantrasyonunun bozulmamasını istiyorsanız, içtikleri su oranını kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun için yaş gruplarına göre önerilen bazı miktarlar var. Örneğin 1-3 yaş grubunda olan çocuklar 1,3 litre, 4-8 yaş grubunda olanlar 1,4 litre, 9-13 yaş grubu kız çocukları 2,1 litre, erkek çocukları 2,4 litre, 14-18 yaş grubu kız çocukları 2,3 litre, erkekler ise 3,3 litre su içmeli. Kendi içtiğimiz su kadar çocuğumuzun da ne kadar su içtiğini günlük olarak kontrol altında tutmalıyız. İçme suyu olarak hijyenik, güvenli ve doğal mineral içeriklerini koruyan ambalajlı doğal kaynak ve doğal mineralli suları öncelikle tercih etmeliyiz.”

Kamil Hızer / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.