Okan Çakmak kimdir?

Okan Çakmak Türk halk müziğine yeni bir soluk getirdi...

Okan Çakmak 17 Ocak 1987 Ankara da dünyaya geldi. İlk orta ve lise öğrenimimi Ankara da tamamlayan genç sanatçı ilk müzik eğitimimi Ankara da Hakan GÖKCAN, müzik merkezinde dört yıl  eğitim alırken aynı zamanda okul korolarında ve çeşitli derneklerin müzik topluluklarında görev alırken kendisine hedef olarak Arif SAĞ, Musa EROĞLU, Erdal ERZİNCAN, Kubilay DÖKMETAŞ ve Gülşen KUTLU gibi çok değerli hocalarını örnek aldı.

2000 yılında şelpe (pençe) tekniği ile ilgili teknik araştırmalara başlayan Okan Çakmak’ın bu araştırmaları birçok dergi ve gazetede yayınlandı. Aslında bu araştırmalar Anadolu kültürünü, daha içten içe inceleme fırsatı verdi yine bu dönemlerde Erdal ERZİNCAN gibi büyük bir üstad ile tanışmasına vesile oldu.

2004 yılında üniversite hayatına başlayan başarılı sanatçı bu süreçte müzikle profesyonel olarak ilgilenmeye başlar ve çeşitli gruplarla birlikte Anadolu’yu karış karış gezerek çok sayıda solo konser verdi.

“‘İZ’ adını verdiği ilk albümünde 10 eser bulunan Okan Çakmak’ın bu albümünde güvenilir blackjack siteleri düzenlemeleri Erdal ERZİNCAN yaparken 8 eserin müziklerini kendisi ve dedesi Ali Çakmak yaptı.

İki albüme birden başladığının müjdesini veren başarılı sanatçı Okan Çakmak “yeni albümlerini çok kısa bir süre sonra müzikseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşadığını bu albümlerle Türk halk müziğine yeni bir soluk getireceğime inanıyorum. Bu albümlerle geçmişten geleceğe bir köprü kurmayı hedeflemiştim ve bunu başardığıma da inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın