Ayşegül Banu Şahin kimdir?

Ayşegül Banu Şahin üç yılda üç başarılı romana imza atmayı başardı...

Ayşegül Banu Şahin 21.05.1973 yılında, İstanbul’da dünyaya geldi.. İşletme, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ve Davranış bilimleri bölümlerinden mezun oldu. İnsan psikolojisine olan merakından kişisel gelişim, aile danışmanlığı, NLP, psikolojik testler üzerine birçok eğitim aldı fakat faal olarak bu sektörlerde hiç çalışmadı. 10 yıl kadar özel sektörde çalıştıktan sonra, eşiyle birlikte 15 yıla yakın kafe ve restoran işletmeciliği yaptı.

Yaklaşık 30 yıldır, doğruluk, dürüstlük, adalet, vicdan, güven, sadakat gibi temaların yanı sıra aile ilişkilerinin ön planda olduğu öyküler, romanlar yazıyor olsa da Ayşegül Banu Şahin’in ilk kitabı olan “Bitti Dediğim Yerden -Hercai-” adlı eseri, 2018 yılında yayımlandı. İki kız kardeşin yaşam öyküsünü kurguladığı bu kitapta, kendisine yapılan tüm haksızlıklara rağmen dürüst ve vicdan sahibi oluşu ve dimdik duruşuyla ayakta kalmayı başaran bir kadını ve hırsları uğruna hayatını feda eden kız En İyi Blackjack Siteleri kardeşinin hikayesini anlatmaktadır. Kitap, adaletin yerini bulmasıyla sonlanır.

Ayşegül Banu Şahin’in ikinci romanının yayımlanması da çok uzun sürmez. 2019 yılının başında “Gecenin Ayak Sesleri” isimli eseri yayımlanır. Film tadında yazılmış bu eserde de güven, adalet duygusu ve aile ilişkileri ön plandadır.

Başarılı yazar bu defa ikisi erkek olmak üzere, beş farklı karakterin gözünden dünyaya bakarken, okuyucuyu heyecan dolu bir yolculuğa çıkarır. Son eseri olan, “Canparem Kanada’ya Uçuyor” isimli kitabında, 2016 yılında, küçük yaştaki oğlunu eğitim amaçlı Kanada’ya göndermesiyle başlayıp günümüze kadar gelen, Kanada macerasını anlatır. Bu kitabı diğer kitaplarından ayıran tek unsur, yazarın gerçek yaşam öyküsü olmasıdır. Yazar şu sıralar eşi ve 2 oğluyla Kanada’da ikamet etmekte ve yeni romanı üzerinde çalışmaktadır.

21 yıllık evli olan Ayşegül Banu Şahin, 2 çocuk annesidir.

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın