Nurten Sağlam hayalini gerçekleştirdi

Müzik aşkı engel tanımıyor...

Dünyaya gelirken doğuştan az görme engelli olarak hayata merhaba diyen Nurten Sağlam, Veysel Vardar Görme Engelliler İlköğretim Okulu, Vatan İlköğretim Okulu, Rıfat Canayakın Lisesi İstanbul Aydın Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Kocaeli Üniversitesi pedagojik formasyon aldıktan sonra 5 yıl önce mesleklerin en kutsalı olan öğretmen olarak çocuklara eğitim vermeye başladı.

Çocukluk yıllarından itibaren müziğe aşırı ilgi duyduğunu belirten Nurdan Sağlam “ 3 yaşlarında iken mutfak dolaplarından indirdiğim tencere ve tavalarla ritim tutarak şarkılar söyleme başladım. İlkokul yıllarında bağlama dersi aldım. Ortaokul yıllarımda şu an beraber görev yaptığım meslektaşım Tarih öğretmenim benim güzel şarkılar söylediğimi görünce onun destekleriyle müzik yarışlarına katıldım.  Türk Halk Müziği dalında 2005 yılında Bayrampaşa ilçesinde okullar arası düzenlenen yarışmasında birinci oldum.

11 Şubat 2019 günü TRT Müzik kanalında yayınlanan “Engelsiz Sahne” programına katıldım. Program sonrasında güzel dönüşler alınca müzik alanında daha ciddi bir şeyler yapma kararı aldım.  Lise yıllarında sözü ve müziği bana ait olan “Küllenmedi Sevdam” adlı şarkım için stüdyoya girdim. Türkiye’nin başarılı aranjörlerinden olan Ali Kemal Arapoğlu şarkımı düzenledi ve ortaya çok güzel bir şey çıktı. Yönetmenliğini Onur Abalı’nın yaptığı güzel bir klip yaptık.

Kamil HIZER / Magazinname.com

 

Hayatımda hep hayallerimin peşinden koştum. En büyük hayallerim olan

Bir yanıt yazın