DOLAR 32,5066 0.28%
EURO 34,6117 0.25%
ALTIN 2.502,560,80
BITCOIN 2040660-2.60736%
İstanbul
23°

AÇIK

21:18

YATSIYA KALAN SÜRE

Nilay Özenbay eserlerini Grand Hyatt İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor

Nilay Özenbay eserlerini Grand Hyatt İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor

ABONE OL
4 Haziran 2022 14:26
Nilay Özenbay eserlerini Grand Hyatt İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’un en önemli yaşam merkezlerinden Harbiye’de yer alan Grand Hyatt İstanbul, ev sahipliği yaptığı sergiler ve etkinliklerle bölgede sanatın nabzını tutmaya devam ediyor. Figür-soyut formda çalışmalarıyla dikkat çeken heykeltıraşa Nilay Özenbay’ın yaşam kırpıntılarını yansıtan eserleri 30 Haziran’a kadar Grand Hyatt İstanbul’da görülebilir.

Nilay Özenbay’ın “Cat Woman” ile başlayan son dönem çalışmaları, popüler kültürdeki birçok olaya referans niteliği taşıyor. Eserlerde; kurgusal karakterlerin biçimsel dili, toplumsal yaşantıdaki anlam ve önemini aşarak heykel formunda sanatsal bir ifadeye dönüşüyor. Kurgu çocuk karakterlerin, sevimliliklerini içerikleriyle birlikte forma dönüştüren Nilay Özenbay, içsel dönemeçlerinde beklettiği duygu sekanslarını eserleri vasıtasıyla gün yüzüne çıkarıyor.

 

İstanbul’da doğan Nilay Özenbay, İstanbul F.M.V. Özel Işık Lisesi’nin ardından Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Heykel Bölümü’nden 2015 yılında birincilikle mezun oldu. Heykel çalışmalarına, kendi atölyesinde devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.