Mystere film incelemesi ve eleştirisi

Bu filmi çocuklarınıza izletmenizi şiddetle tavsiye ediyorum

Mystere film incelemesi ve eleştirisi

Son günlerde sokak hayvanları saldırısı mağdur olan insanların haberleri ile dolup taşmaya başladı. Ve ardından bazı belediyelerimiz maalesef sokakta bulunan başı boş köpekleri toplayarak sözde adı hayvan barınağı olarak anılan ama barınakla neredeyse uzaktan yakından ilgisi olmayan yerlerde toplamaya başladılar. Hatta iddialara göre bu toplanan sokak köpeklerinin bazıları öldürülürken bazıları da ıssız yerlere bırakılmış.

Tüm bu yaşanan olayların ortasında Netflix ekranlarında Mystere diye bir filme denk geldim. Senaryosunu ve yönetmenliğini Denis İmbert’in yaptığı Vincent Elbaz, Shanna Keil, Marie Gillian ve Eric Elmosnio gibi isimlerin başrollerinde yer aldığı Mystere filmi annesini yeni kaybetmiş 8 yaşındaki Victoria’nın çevresinde geçiyor.

Stephane Dutel eşini kaybettikten sonra yaşadığı şehirden uzaklaşmak istemiş ve 8 yaşındaki kızı ile doğduğu kasabaya geri dönmüştür. Stephane’nın kızı Victoria annesini kaybettikten sonra hiç konuşmamış ve annesini kaybetmiş olmasının verdiği tramvayı yaşamaktadır.

Stephane ve Victoria kasabayı keşfetmek için dolaşırlarken kaybolurlar ve tesadüfen kasabanın dağ eteklerinde yaşayan bir adamın kulübesine ulaşırlar. Ve orada Stephane ve Victoria’nın hayatları bir anda değişir. Sığındıkları evin sahibi Victoria’ya dağda bulduğu yavru bir köpeği hediye eder.

Babasından gizli olarak köpeği evlerine götüren Victoria ile yavru köpek arasında bir duygusal bağ oluşur. Ve daha sonra baba kızının evde yavru bir köpek beslediğini öğrenir ve kızının kendisiyle konuşmaya başlaması üzerine  köpeği sahiplenmeyi kabul eder. Baba kız birlikte bu yavru köpeğe Mystere adını verirler.

Bu arada kasabaya kurtlar dadanmış ve kasabalıların yetiştirdiği küçükbaş hayvanlara saldırıyorlardır. Artık kasabalı bu kurtları öldürmek için dağlara çıkıp kurt avına başlamıştır. Kurt izlerini takip eden avcılar Victoria’nın sahiplendiği yavru köpeğin izlerini takip ederek yaşadıkları eve gelip kurt veya köpek besleyip beslemediklerini sorarlar. Dutel ailesi köpeklerinin olmadığın söyler ama izlerin doğru olduğunu bilen kasaba halkı daha sonra Dutel ailesi kasabada bir şenlikte iken evlerine gelip yavru köpeği tespit eder ve durumu kasabanın veterineri olan Anna’ya bildirirler.

Bu durum sonrası yapılan kontrollerde Victoria’nın sahiplendiği Mystere’nin aslında bir kurt yavrusu olduğu ortaya çıkınca yavru kurt köpeğini bir park alanına bırakmak zorunda kalırlar. O günden sonra Victoria neredeyse annesini kaybettiği ilk günlerdeki küçük kıza dönüşmüştür. Ta ki küçük Mystere büyüdükten sonra çok uzak yerlerden tekrar kendi yuvasına yani Dutel ailesinin çiftliğine geri gelmesine kadar.

Film geneline baktığınızda öyle çok muhteşem bir film değil. Ama çok güzel mesajlar veriyor. Özellikle son günlerde sokak hayvanlarının uğradığı kötü muameleler sonrasında. Filmde muhteşem bir doğa ortamı gösteriliyor ve ister istemez izleyenlere böyle bir yerde yaşamayı düşündürtüyor. Özellikle küçük çocuğunuz varsa bu filmi ona izletmenizi tavsiye ederim. Çocuklarınıza bu tarz filmler izlettirerek ve anlatarak hayvan sevgisini çok rahatlıkla anlatabilirsiniz.

Bu arada küçük birkaç dip not. Film aslında gerçek bir öyküden yola çıkılarak yapılmış ki filmin sonunda bazı fotoğraflarla bunu gösteriyorlar. Ve bir diğer dipnot ise bazı çocukların tedavisinde gerçekten köpeklerin faydalı olduğu bilinmektedir.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın