“Mutluyuz” film incelemesi

“Mutluyuz” film incelemesi

2023 yılının iddialı komedisi olarak lanse edilen İbrahim Büyükak’ın hem senaryosunu yazıp hem yönettiği ve başrolünü Yasemin Sakallıoğlu ile paylaştığı “Mutluyuz” filmine izlemeye giderken açıkçası biraz tereddüt ettim.

 

Sonuçta yine bu yıl İbrahim Büyükak fabrikasından çıkan ve bir djital platformda izlediğim “Özür “Dilerim” adlı film faciası sonrası kendimce haklı bir şekilde filmi izlemeye başladım.

 

Film boşanma aşamasında olan Ferhat ve Aslı’nın hikayesine odaklı. Zaten evlilikleri de şaka gibi başlayan Ferhat ve Aslı’nın evliliklerinin üçüncü yılında işler umdukları gibi gitmeyince Ferhat, Aslı’yı tatile çıkmalarının kendilerine iyi geleceğini ikna ederek Aslı’yı çift terapisi yapan bir otele götürür. Olaylar bundan sonra komik bir şekilde gelişmeye başlar.

 

Filmi izlerken nedense İbrahim Büyükak ve Yasemin Sakallı’nın performansına yaklaşan oyunculuk performansı göremedim. Cast seçiminde bana göre ciddi hatalar var. Bazı sahnelerde kullanılan mekanlar adeta filmin önüne geçiyor.

 

Ama filmin ilk yarım dilimlik kısmı Sakallıoğlu ve Büyükak’ın uyumu ile keyifli bir seyir sunuyor. Güzel harmanlanmış espriler filme ayrı bir keyif katıyor. İlerleyen dakikalar da hikayenin derinliği fırsatını kaçırıyorlar ve yavaş yavaş kopuşlar yaşanıyor. Bu da ister istemez bir izleyici olarak bir denge kopukluğuna neden oluyor.

 

Sonuçta genel olarak ele aldığımızda “Mutluyuz” filmi romantik komedi filmlerinden hoşlananlar için güzel bir seçenek gibi görünüyor.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın