Muhteşem bir başarı öyküsü

Hayallerinin peşinden koştu ve....

Genç Filipinli Ronald Rohan Legaspi’nin hayatı aslında üniversitelerde tez olarak okutulacak kadar başarılarla dolu.

3 Aralık 1980 yılında Filipinler’de küçük bir kasabada dünyaya gelen Ronald Rohan Legaspi öğrenim hayatını başarı ile devam ederken küçük yaşlarından itibaren en büyük hayallerinden birisi de moda tasarımcısı olmaktı. Babasının buna karşı gelmesi sonucu makine mühendisliği okumaya başlayan genç Filipinli daha sonra makine mühendisliğini bırakarak pazarlama ve reklamcılık okuduktan sonra da İngilizce öğretmeni olmak için eğitim aldı ve öğretmen oldu.

Öğretmen olmasına rağmen çocukluk yıllarından beri hayali olan moda tasarımcılığı hayallerini süslerken ani bir kararla 2006 yılında İstanbul’a geldi. Burada bir tekstil firmasında moda tasarımcılarının kendisine verdiği işleri yaparken onlardan da moda tasarımı hakkında bilgiler alarak kendisini geliştirmeye başladı. Ailesinin kendisine ihtiyaçlarını olduğunu söylemesi üzerine 3 aylık İstanbul macerasına ara vererek Filipinler’e geri döndü.

Aradan geçen kısa bir sürenin ardından tekrar Türkiye’ye geri dönen Ronald Rohan Legaspi bu seferde Gaziantep’te İngilizce öğretmeni olarak özel bir okulda öğretmenlik mesleğini yaparken yaz aylarında da tatil köylerinde animatörlük yaparken bir yandan da moda tasarımlarını çizmeye devam etti. Daha sonra bir arkadaşı ile İstanbul Beşiktaş’ta bir modaevi açan Ronald Rohan Legaspi ekonomik krizlerden etkilenerek modaevini kapattıktan sonra katıldığı organizasyonlarda kendi tasarımlarını beraber çalıştığı mankenlere giydirerek moda konusunda kendisin daha da geliştirdi.

Sosyal hayatında aktif olmasından dolayı Türkiye’de yaşayan Filipinli vatandaşlarımızın kurduğu Türkiye Filipinler derneği başkanı olurken geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşayan Filipinli genç kızların katıldığı Philtürk Zeplin Uçak Oyunları adlı bir yarışma organize etti. Bu yarışmanın ikincisi 8 Şubat 2020 akşamı yapılacak.

Genç modacı ve tasarımcı Ronald Rohan Legaspi en son “Hayalimin Hediyesi” adını verdiği defilesin yaparken Galatasaray ve Beşiktaş’ta forma giymiş olan Ryan Babel’in eşi dahil olmak üzere bir çok ünlü isme özel kıyafetler tasarladı.

Kamil HIZER / Magazinname.com

 

Bir yanıt yazın