Mortal Kombat film eleştirisi

Mortal Kombat film eleştirisi

Mortal Kombat fiyaskosu

 

Saçmalığın daniskası “Mortal Kombat”

Milyonların büyük bir merakla beklediği Mortal Kombat filmi internete düşünce bende kaçırmadan izledim. Şimdi sizlere bu filmle alakalı izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Öncelikle gerçekten ama gerçekten çöpe atacak zamanınız varsa izlemenizi öneririm. Zira film tam bir fiyasko. Filmin senaryosunu Greg Russo ve Dave Callaham yazarken sanırım hayatlarında hiç bu kadar bir senaryo yazmamışlardır. Zira konu filan yok, bildiğiniz Mortal Kombat oyununu kafalarına göre eklemeler yapmışlar.

Filmdeki tüm karakterler oyundaki karakterlerden oluşturulmuş. Johny Cage, Lui Kang, Sub-Zero, Scorpion, Shang Tsung, Raiden, Kung Lao, Reptile, Jax, Kano, Sonya Blade, ve aklıma gelmeyen tüm karakterler filmde var.

Filmi daha başından toparlama şansınız yok!

Film Japonya’nın bir köyünde yüz yıllar öncesinden başlar. Daha ilk dakikada klasik Japon ve Çin karate, kung-fu filmlerindeki muhteşem görsellikteki dövüş sahnesi geliyor. Sonra ortada bir yetim çocuk Mortal Kombat’ın sözüm ona Tanrı’larından biri tarafından kucağın aldığı sahne sonrası film bir bakmışsınız günümüz Amerika’sında bir kafes dövüşü öncesine geliyor.

Filmin ana kahramanı bir anda Amerika’da karşımıza çıkıyor

Buradan itibaren filmin ana karakterlerinden biri olan Cole ile tanışıyoruz. Cole para için kafes dövüşü yapan bir kız çocuğu babasıdır. Vücudunda Mortal Kombat dövmesi vardır ama bu dövmenin neden ve nasıl kendisinde oluştuğunu bilmez. Bir kafes dövüşü esnasında Cole dövüşürken dövüşü izlemeye gelen Jax, Cole kafes dövüşünü kaybederken kendisini izlemeye başlar. Kaybettiği maç sonrası Cole ailesi ile dışarda yemek yemek isterlerken diğer taraftan Sub-Zero gelir. Bir anda Temmuz ayında bir kar yağışı başlar ve her yer buz tutmaya başlarken birden Cole’a saldırıya geçtiği esnada Jax, Cole ve ailesini kurtarır.

Jax, Cole’e Sonya’nın adresini vererek onu bulmasını söyler. Cole ailesini güvenli bir yere götürdükten sonra Sonya’nın olduğu yere gider. Ve orada bulunan başka bir karakterler vücutlarında Mortal Kombat mührü olanların olduğu yere gitmeye karar verirler.

Diğer dünya, dünyamızın yönetimi için turnuvadan kaçıyor

Bu yeri bulduklarında onları bekleyen diğer karakterlerle karşılaşırlar ve diğer tarafın dünyayı ele geçirmek için yapılacak son turnuvayı kazanmaması için eğitime başlarlar. Bu arada küçük bir dip not filmin ana karakterlerinin 3 tanesinin hiçbir süper gücü yoktur ve süper gücü burada ortaya çıkmalarını sağlamak için eğitime başlarlar.

Buraya kadar salakça konu ve salakça sahnelerle zamanınızı çöpe harcadığınızı anlamış oluyorsunuz. Sonrası eğitim zırvaları, karakterler arası tripler vesaire vesaire.

Filmde sadece görsel dövüş sahneleri var. Hatta filmi izlerken bizim meşhur kılıç-kalkan oyunumuz dahi belki aklınıza gelebilir. Büyük ihtimalle tüm sahneler Hollywood stüdyolarında Gren Box ekranda çekilmiş diye düşünüyorum. Bu arada filmi biraz ciddi izlemeye çalışırsanız güleceğinize eminim. Dünya elden gidiyor Cole, karısı ve kızını ölümden kurtarmak için onların derdine düşüyor. Madem dünya elden gidecek kızın ve karını kurtarsan ne olur kurtarmasan ne olur?

Ne oyunculuk var, ne senaryo

Film boyunca bir tek mantıklı sahne bulamayacağınıza emin olun. Oyunculuk filan derseniz hak getire. Film dövüşle başlıyor, dövüşle bitiyor. Sadece aralarda birkaç dakikalık diyaloglar var. Ama dövüş sahneleri için çok abartılı da olsa muhteşem bir koreografi var. Amerikalılar bu işi gerçekten iyi biliyor.  Zaten film için güzel diyebileceğim tek şey o dövüş sahneleri. Zaten Mortal Kombat bizim çocukluğumuzun en güzel dövüş oyunu değil miydi?

Bu arada bir küçük dip not daha. Uzun zaman sonra bir Amerikan yapımı filmde final sahnesinde ana karakterler kavga ederken silahlarını bırakmıyorlar. Silahları ile dövüşerek filmin finali bitiyor.

Aslında paranız cepte kaldı

Pandemi var, sinemalar 2021 yılında açılmayacak ve bu film büyük ihtimalle sinemalarımızda vizyona girmeyecek. Para vermeyeceğinize göre, internet üzerinden izlemeye karar verirseniz sadece zaman kaybı ve çocukluğunuzdaki oyun gelecek. Çöpe atacak zamanınız varsa buyrun Mortal Kombat izlemeye….

Bir yanıt yazın