DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1397 -0.01%
ALTIN 2.307,361,33
BITCOIN 22861482.5873%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Monador güvenli geçiş sistemleriyle erişim kontrolü sağlayın!

Monador güvenli geçiş sistemleriyle erişim kontrolü sağlayın!

ABONE OL
21 Eylül 2022 15:08
Monador güvenli geçiş sistemleriyle erişim kontrolü sağlayın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde otomatik kapılar binalarda güvenlik probleminin en etkili ve pratik çözümlerinden biri haline geldi. Otomatik kapılar kartlı geçiş sistemleri, biyometrik yüz tanıma sistemleri, bluetooth kontrol sistemleri, QR kodlu geçiş sistemleri gibi teknolojinin pek çok yeni yüzüyle birlikte erişimde güvenli bir alan yaratmakla kalmıyor aynı zamanda pratik ve konforlu bir geçiş imkanı sunuyor!

Sirkülasyonun sürekli ve yoğun olduğu alanlarda örneğin iş merkezlerinde, alışveriş merkezlerinde ve hastanelerde erişim kontrolü yaya trafiğine sebep olabilir. Monador güvenli geçiş sistemlerinin sunmuş olduğu teknolojik gelişmeler ile sirkülasyonda devamlılık sağlanıyor. Kartlı geçiş, yüz ve ses tanıma sistemleri ile geçiş gibi sistemler temassız bir çözüm sunarak aynı zamanda mekanda hijyen koşullarını da sağlamış oluyor.

Özellikle devlet daireleri, okul binaları, havaalanları, hastane, yoğun bakım üniteleri gibi alanlarda erişim kontrolü hali hazırda mevcutken, pandeminin temassız teknolojiye olan ilgiyi artırmasıyla günümüzde temassız çözüm sunan erişim kontrol sistemlerine ilgi artıyor.

Monador’un temassız erişim kontrolü sağlayan sistemlerinden kısaca 4 başlık altında bahsedilebilir.

Kartlı Geçiş Sistemleri

Güvenlik nedeniyle ana girişlerde erişimi kısıtlamak ya da bir tesisin belirli bölümlerinde erişimi kontrol altında tutmak için kartlı geçiş sistemlerinden faydalanabilirsiniz. Karta yapılan kişisel tanımlama sayesinde bireylerin hangi alanlara geçiş yapabileceği kolay bir şekilde belirlenebilir.

Biyometrik Tanıma Sistemleri

Ek güvenlik için biyometrik tanıma sistemleri de günümüzde oldukça yaygın kullanım alanına sahiptir. Biyometrik tanıma sistemlerinde çeşitli kontrol noktalarından geçmek için uygun güvenlik erişimine sahip kişileri belirlemede parmak izi, yüz tanıma, iris taraması gibi biyometrik araçlarla tanımlama yapılıyor. Biyometrik erişim kontrolü etkinleştirilmiş otomatik kapılara üst düzey güvenli erişim ihtiyacı bulunan projelerde başvurabilirsiniz.

Bluetooth Kontrol Sistemleri

Otomatik kapı giriş çıkışlarında bluetooth erişim kontrolü herhangi bir karta gerek kalmadan tamamen temassız bir çözüm sunuyor. Teması tamamen ortadan kaldıran bu uygulama hijyen tedbirleri kapsamında da kartlı geçiş ve biyometrik tanıma sistemlerine kıyasla öne çıkıyor. Şimdilerde hemen hemen herkesin erişim kontrolü için kullanabileceği bluetooth teknolojine sahip bir mobil cihazı olduğu düşünüldüğünde bu çözümün kullanımının önümüzdeki yıllarda giderek yaygınlaşması bekleniyor.

QR Kodlu Geçiş Sistemleri

 

QR kodlu geçiş sistemleri ise diğer tüm uygulamalardan daha benzersiz güvenlik uygulamaları barındırıyor. Yine teması sıfır noktasına çeken uygulamada sadece giriş çıkışları değil; saat, gün, bulunulan alanda kalınabilecek süre gibi daha özel geçiş izinleri de tanımlayabilirsiniz. Bu sayede güvenlik maksimum seviyeye taşınırken, aynı zamanda ekstra bir kart basım sürecine de gerek kalmayacaktır.

Monador Otomatik Kapı Sistemleri San. ve Tic. A.Ş, dünyada oluşan fotoselli otomatik kapı sektöründeki potansiyeli erken fark eden ve 1988 yılından bu yana 34 yılı aşkın zamandır ülkemizde bu sektörün temellerini atan öncü ve lider bir kuruluştur. Öncü vizyonu ile sektördeki teknolojik gelişmeleri ve yenilikçi ürünleri müşterilerine her zaman ilk ulaştıran olmayı hedefliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.