DOLAR 32,6053 0.36%
EURO 34,7057 -0.15%
ALTIN 2.524,151,62
BITCOIN 1990198-0.66148%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Misafir Grand Pera’dan geçti

ABONE OL
30 Mart 2019 01:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Haziran Gecesi”, ”Her Şey Aşktan”, “Acı Tatlı Ekşi” gibi bir çok dizi ve sinema filmine imza atmış ünlü yönetmen Andaç Haznedaroğlu “Misafir” adlı projesinde Türkiye’de yaşamak zorunda kalan Suriyeli mültecilerin dramını ele aldı.

Montreal ve Dublin’de en iyi film ve en iyi aktris ödüllerini alan, yönetmenliğini Andan Haznedaroğlu’nun yaptığı, başrollerini Saba Mubarak ve Şebnem Dönmez’in paylaştığı, mültecilerin yol hikayesini ve Türkiye’deki yaşamlarından kesitleri anlatan “MİSAFİR”  adlı filmin özel gösterimi Beyoğlu Grand Pera’da yapıldı.

Film sonrasında basın mensuplarına filmi hakkında açıklama yapan Andaç Haznedaroğlu “”Hepimizin kafasındaki Suriyeli algısını yıkmak, ‘onların da bir hayatı vardı; işin gerçeği budur’ demek için çıktım yola… Suriye’de bombalar patlamıyor ama sıkıntılar çok. Hikayenin aslı filmden daha ağır. Yarın bizim başımıza gelse ne hisseder, ne yapardık. Bu filmi izledikten sonra birçok insan bana gelip algılarının değiştiğini söyledi. Bir toplumu sokakta yaşayan insanlarla değerlendiremeyiz” dedi.

Misafir adlı filmin başrol oyuncusu Şebnem Dönmez’de yaptığı açıklamada “”Filmde ben de Misafirim… Zeynep karakteri bizi temsil ediyordu, ben de severek oynadım. Bu filmin bir parçası olmak çok güzeldi. Film bana hüzün hissettirdi. Yüzlerce yıldır göç ile ilgili hikayeler var, köklerini kaybedenlere dair . Nereli olursa olsun, dünya hepimizin ve hepimizin eşit yaşamaya hakkımız var. Ötekileştirmeye hakkımız yok.” diyerek sözlerini tamamladı.

Filmin özel gösterimine gelen bir çok seyircinin filmin sonunda gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.