Mehmet Akif Ersoy’un hayatı film oluyor

"Akif" filmi İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. Yıl dönümü olan 12 Mart 2021 tarihinde vizyona girecek

Türkiye’nin ve Türk insanının vazgeçilmez milli değerlerinden biri olan İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatı sinema filmi oluyor.

Tarçın Filmin yapımcılığını üstlendiği Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve İstiklal Marşı’nı yazış sürecini anlatan ”Akif” adlı sinema filmi için yönetmen koltuğuna Türkiye’nin en ünlü yönetmenlerinden biri olan Kudret Sabancı oturacak. Filmin oyuncu kadrosunun seçimlere devam edilirken filmin çekimlerine Eylül ayında start verileceği öğrenildi.

“Akif” adlı sinema filmi için filmin danışmanlıklarına Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon, eski devlet bakanı Yüksel Yalova, Prof. Dr. Yasin Aktay ve Fatih Bayhan üstlenirken filmin çekimleri İstanbul, Ankara ve yurt dışında yapılacak.  Filmin İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. Yıl dönümü olan 12 Mart 2021 tarihinde vizyona girmesi hedefleniyor.

“Akif” filmi danışmanlarından ve Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon yaptığı açıklamada “ Bu film dedemin hayatından bilinmeyen kesitleri ve İstiklal Marşı’nı yazdığı sürecini ekrana getirecek. Bu filmde ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadele için yaptığı çalışmalar, ilk meclisin açılışı ve Anadolu’da Kuvay-ı Milliye’yi anlatmak için yaptığı konuşmalarda olacak. Yeni neslin Mehmet Akif Ersoy’u sadece bir şair olarak değil her yönüyle tanımasına aracı olacak” dedi.

Bir yanıt yazın