Aydeed kimdir?

Gerçek ismi Ayça Dalaklı olan Aydeed kimdir?

Kısa Zaman İçin isimli şarkısıyla dikkatleri üzerine çeken AYDEED, ilk kayıtlarını 2019 yılında gerçekleştirdi. Teklisi Aklımda ile ilk defa dinleyicileriyle buluşan genç R&B sanatçısı, isminden sıkça bahsettirmeye başladı. Peki AYDEED kimdir, gerçek ismi ne, kaç yaşında?

Gerçek ismi Ayça Dalaklı, kendisini tanıdığımız adıyla AYDEED, 1999 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Küçük yaşlarda katıldığı müzik yarışmalarıyla kendisini geliştiren 21 yaşındaki sanatçı, lise yıllarında kendi şarkılarını yazmaya başladı.

İlk profesyonel kayıtlarını 2019 yılında gerçekleştirdikten hemen sonra, aynı sene içinde ilk teklisi Aklımda ile dinleyicileriyle buluştu. Büyük beğeni toplayan şarkısını, bir ay sonra yayınladığı Ya Bi Gören Olursa ve 2020 yılının başlarında yayınladığı, İngilizce sözlerden oluşan Ready 2 Go isimli teklisi takip etti. 2020’nin Mart ayında yayınladığı Kısa Zaman İçin ile birçok başarılı sanatçının desteğini alan AYDEED, yeteneğini kanıtlamış oldu.

Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü’nde eğitimine devam ederken, bir yandan doğduğu şehir olan İzmir’deki stüdyosundan kayıtlarını alıyor. Peş peşe yayınladığı Aklımda, Ya Bi Gören Olursa, Ready 2 Go ve Kısa Zaman İçin teklilerinin prodüktörlüğünde birçok sanatçıyla çalışmış başarılı yapımcı Berkin Laleli imzası var.

Bir yanıt yazın