“Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi Salı akşamı ikinci bölümüyle ekranlarda

“Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi Salı akşamı ikinci bölümüyle ekranlarda

Geçtiğimiz hafta TRT 1 ekranlarında güçlü bir girişle yayın hayatına başlayan, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan “Mehmed: Fetihler Sultanı” 5 Mart Salı (yarın) akşamı saat 20.00’de ikinci bölümüyle ekranlara gelecek.

Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin ikinci bölümünde neler olacak:

Genç Fatih, tahtı babasına devrederek Saruhan’a çekilse de, huzuru orada da bulamıyor. Ahali ve esnafın dertleri, korsanların ticarete korku salması Mehmed’i yeni bir mücadeleye sürüklüyor. Bu mücadele sadece Saruhan’ı değil, tahtı da ilgilendiriyor.

Venediklilerin şikayeti ve Çandarlı’nın oyunları, Murad’ı Mehmed’i huzuruna çağırmaya ikna ediyor. Mehmed’in iki seçeneği var: Ya Capello’yu yakalayarak suçsuzluğunu kanıtlayacak ya da taht oyunlarına kurban gidecek.

Haremde de durum pek iç açıcı değil. Hüma endişeli, Halime sevinçli, Mara ise bambaşka bir plan peşinde. Mehmed’in rakibi Ahmed’i ortadan kaldırmak, Mara’nın aklındaki tek şey. Hüma bu planı durdurabilecek mi? Halime’nin buna karşı bir hamlesi olacak mı?

Mehmed, Capello’yu yakalayıp Murad’ı ikna edebilecek mi? Haremdeki entrikalar Mehmed’i tahttan edebilecek mi?

Bir yanıt yazın