DOLAR 32,5963 0.34%
EURO 34,8149 0.17%
ALTIN 2.508,530,98
BITCOIN 21103113.2604%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

04:38

SABAHA KALAN SÜRE

Levi’s® ilginç bir kampanyaya imza atıyor

Levi’s® ilginç bir kampanyaya imza atıyor

ABONE OL
21 Nisan 2021 01:09
Levi’s® ilginç bir kampanyaya imza atıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Nisan 2021 itibarıyla Levi’s®, giyim alanındaki üretim ve tüketimin çevresel etkileri konusunda farkındalık yaratan ve hepimizin ortak sorumluluğuna hitap eden yeni bir kampanya başlatıyor: “Daha İyisini Al, Daha Uzun Süre Giy”. Yarattıkları değişikliklerle ilham veren bir grup insanı (Jaden Smith, Xiye Bastida, Melati Wijsen, Xiuhtezcatl, Emma Chamberlain ve Marcus Rashford MBE) kapsayan bu çok platformlu global reklam kampanyası, Levi’s®’ın nesiller boyu kullanılabilecek kaliteli tasarımlar yaratma konusunda uzun süredir devam eden taahhüdü ve gezegenimizin geleceği için kritik meseleler üzerinde çalışan altı kişinin tutkusunu birleştiriyor.

Marka Başkanı Jennifer Sey,“Nihayetinde Levi’s®’ın denimi, mevsimler değil, nesiller boyu giyilmek üzere tasarlandı. O nedenle bu kampanyayla tüketicileri, kıyafetlerini daha uzun süre giyebilmeleri için seçimlerini daha bilinçli yapmaya teşvik etmeyi de amaçlıyoruz. Örneğin, ikinci el ürünleri satın almak veya mağazadaki Tailor Shop’larımıza başvurup giysilerinin ömrünü uzatmak gibi,” diyor ve ekliyor: “Öncüleri kutlayan ve piyasaya yaratıcı çevresel çözümler getirmeyi hedefleyen bir şirket olarak, bu genç liderlerde kendi sesimizi duyduk. Değişimin hep birlikte çalıştığımız takdirde gerçekleşeceğini biliyor ve gezegen üzerindeki kolektif etkimizi azaltma amacıyla onlarla iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz.”

‘Daha İyisini Al, Daha Uzun Süre Giy’, Levi’s®’ın daha sürdürülebilir üretim uygulamalarına yönelik çabalarını da özetliyor. İddialı iklim ve su hareketini teşvik ederek, Pamuklaştırılmış Kenevir ve Organik Pamuk gibi malzeme ile teknolojilere yatırım yaparak ve Water<Less® üretim tekniğini ölçeklendirerek Levi’s®, doğal kaynak ayak izimizi azaltmaya ve daha doğa dostu kıyafetler sunmaya çalışıyor. Örneğin, tüm Levi Strauss & Co. tasarımlarının %76’sı ve tüm Levi’s® alt giyim ürünleri ile Trucker ceketlerin %70’i, Water<Less® teknolojisiyle üretiliyor. Water<Less® teknolojisi; 4 milyar litreden fazla su tasarrufu sağlayan ve ilk uygulandıkları günden bu yana yaklaşık 10 milyar litre suyun geri dönüştürülmesine yardım bir dizi bitiriş tekniği ve su geri dönüşümü ilkesi üzerine kurulmuştur. Bu inovasyonlar, endüstriyi su tasarrufu uygulamalarını benimsemeye teşvik etmek için açık kaynak olarak kullanılmıştır.

Moda üretimi ve tüketiminin sürdürülemez seviyelere ulaştığını biliyoruz. 2000 ile 2020 yılları arasında küresel giyim tüketimi iki katına çıktı. Gardıroplarımızda artık daha çok eşya var ama her birini daha az giyiyor ve sonrasında onlardan çok hızlı vazgeçiyoruz! Şimdilerde, 15 yıl öncesinde yaptığımızın neredeyse yarısı kadar kıyafeti saklıyoruz. İşte tam da bundan dolayı, üzerimize düşen büyük bir görev olduğunun bilinciyle “Daha İyisini Al, Daha Uzun Süre Giy” çağrısı yapmak için birlikte hareket ediyoruz.

“Uzun yıllar giydiğiniz bir jean’iniz olduğunda veya ikinci el bir jean almaya gittiğinizde aradaki farkı hissedersiniz. Bir Levi’s® jean, dayanıklılığını ve değerini daha uzun süre korur. Bu, kaliteye yatırım yaparak ve kalıcı bir değer elde etmek için tasarlayarak tüketicilere sunmaya çalıştığımız fiziksel ve duygusal bir dayanıklılık örneği.”  Paul Dillinger, Ürün İnovasyonundan Sorumlu Başkan Yardımcısı.

Kampanya ortaklarımız hem bu çabaya olan tutkumuzu hem de acilen harekete geçme arzumuzu paylaşıyor. Jenerasyonunun önde gelen seslerinden Emma Chamberlain, ikinci el mağazalarından alışveriş yapan ve eski bir ürünü yenilemeyi tercih eden gerçek bir modasever. Uzun süreli iş ortağımız Jaden Smith’in, gezegenimizin sınırlı kaynakları konusunda farkındalık yaratma gayreti de suya olan ilgisinden kaynaklanıyor. İngiliz futbolcu Marcus Rashford ise bir hayırsever ve aynı zamanda yetersiz hizmet alan topluluklara mensup gençlerin tutkulu bir savunucusu olma özelliğini taşıyor.

“İçinde yaşadığımız dünya bizi sürekli satın almaya teşvik ediyor ve bu da kötü bir döngüye girmemize sebep olyor. Levi’s®’ın ikinci el alışverişi cool hale getirerek bu mesajı değiştirmesine sevindim. En sevdiğim kıyafetlerimden bazıları ikinci el. Ayrıca Levi’s®’ın çevre adına yüksek sesle konuşan bu harika gençleri desteklediğini görmek beni daha da mutlu ediyor.” —Jaden Smith

Bu kültürel ikonlara ek olarak, üç genç aktivist de sözlerini eyleme döküyor. 20 yaşında Endonezyalı bir sosyal girişimci olan Melati Wijsen, 2019’da Bali’de plastik poşetlerin yasaklanması için başarılı bir kampanyaya imza atan kar amacı gütmeyen bir organizasyonun kurucu ortaklığını üstlendi, şimdilerde ise gençliği güçlendirmeye odaklanıyor. Meksika’nın kuraklık ve selden dolayı tahrip olmuş San Pedro Tultepec kasabasında doğup büyüyen Xiye Bastida, iklim değişikliğinin nasıl sonuçlar doğurabileceğini çok iyi biliyor ve daha gezegen dostu bir gelecek için mücadele ediyor. Yerli iklim aktivisti ve hip-hop sanatçısı Xiuhtezcatl ise müziği çevre haklarıyla harmanladığı What the Frack ve Speak for the Trees gibi parçalara hayat verdi.

“İklim krizi, karşılaştığımız en büyük tehdit fakat aynı zamanda da ilerlememiz için en büyük fırsat.” — Xiye Bastida

‘Daha İyisini Al, Daha Uzun Süre Giy’ kampanyası; Levi’s®’ın tüm platformlarında (dijital ve sosyal mecralar ile basılı yayınlar) bu mesajı global çapta duyurma çabası ve dünyanın dört bir yanındaki şirketler ve tüketicilerin modaya yeni bir boyut kazandırma maksadıyla bir araya geldiklerinde sürdürülebilir bir geleceğin mümkün olacağını hatırlatma amacı ile yürütülecek. Önümüzdeki birkaç ay boyunca bu genç seslerin hikayelerini paylaşmaya ve hepimiz için daha kapsayıcı ve gezegen dostu yarınlar hayal eden değişim yaratıcılarını öne çıkarmaya devam edeceğiz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.