Le dernier mercenaire “Emekli Ajan” filminin konusu ve eleştirisi

Le dernier mercenaire “Emekli Ajan” filminin konusu ve eleştirisi

Senaryosunu ve yönetmenliğini David Charhon’un yaptığı, başlıca rollerini Jean Claude Van Damme, Eric Judor, Miou-Miou, Patrick Timsit, Quidad Elma gibi isimlerin yaptığı Le dernier mercenaire Netflix ekranlarından seyircisiyle buluştu.

Le dernier mercenaire filminin konusu

Uzun yıllar Fransa için çalışan “Sis” lakaplı ajan işlerini bırakmadan evvel son işinde oğlunun devlet tarafından gözetilmesini istedikten sonra ortadan kaybolur.

Sis’in isteği üzerine yıllarca oğluna Fransa hükümeti yardımda bulunurken acemi bir bürokratın yaptığı hata üzerine Sis’in oğlu silah ve uyuşturucu kaçakçılığından suçlanır. Oğlunun haksız yere suçlandığını öğrenen “Sis” geri döner ve oğlunu aklamak için oğlu ve oğlunun iki arkadaşı ile “mecburiyetten” gerçek suçluları ortaya çıkarmak için harekete geçer.

Le dernier mercenaire filminin eleştirisi

Uzun zamandır bir Van Damme filmi izlememiştim. Daha filmin ilk dakikasında klasik Van Damme bacak ayırması ile hafızam tazelendi. Aslına bakarsanız filmin konusu basit ve sıradan. Ama araya güzel espiriler katılmış ve tabi ki Van Damme’ın muhteşem döğüş sahneleri.

Jungle Cruise filminden sonra bu filmi izlemek gerçekten keyifliydi. Bu arada filmde araba takip sahneleri vardı. Biraz espirili olmakla beraber “Hızlı ve Öfkeli 9” ‘daki gibi o sahnelerin şeyini çıkarmamışlar neyse.

Filmi izlerken sizleri gülümsetecek espriler ve şapşallıklarla karşılaşacaksınız. Biraz absürt komedi, biraz aksiyon tadında yapılmış film. Birçok sitede film hakkında yapılan yorumlara baktığımda genelde herkesin böyle bir Van Damme filmini özlediğini görüyorum. Ortak kanıları ise filmin IMDB puanının düşük olması olarak göze batıyor.

Oyuncu kadrosuna baktığımızda bir, iki karakter dışında sırıtan bir oyunculuk görmedim. Genelde aksiyon yönü olmasa film tipik bir Fransız komedi filmi tarzında olmuş. Bana göre Netflix bu filme mütevazi bir bütçe ayırmış olmasına rağmen film izlenecek kıvamda. Bu arada filmin sonlarına yakın bir karede Van Damme’ı tüm dünyaya tanıtan “Kan Sporu” filminin afişini ve bununla ilgili esprisini görecekseniz. Ama bana göre film içinde en güzel espri Van Damme’ın “Sakalda keramet olsa keçi derviş olurdu” sözü oldu.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın