Kül filmi incelemesi

Kül filmi incelemesi

Kafanızda bir film canlandırın. Ne tam olarak dram, ne tam olarak aşk ne tam olarak gerilim ve ne tam olarak erotizm olsun.

Saçma gelecek belki ama Netflix’in iddialı yerli yapımlarından biri olan “Kül” filmi tam olarak böyle diyebilirim. Filmi ilk izlemeye başladığımda bir an “Nocturnal Animals” filmini anımsatmadı dersem yalan olmaz.

Neyse biz filme gelelim. Netflix her yıl olduğu gibi bu yılda bir Mehmet Günsür yapımı ile bizleri şereflendirdi. Son birkaç yıla bakıldığında her yıl bir Mehmet Günsür filmi veya dizisi ile karşılaştığımızı hatırlayacaksınız.

Filmin çok kısa fazla da spoiler vermeden konusunu belirtmek gerekirse Gökçe adında mutsuz bir kadının hayatının, eline geçen ilginç bir kitapla değişmesini konu alıyor. Gökçe’nin bu kitabı okumasıyla birlikte yaşamına dair yeni bir perspektif kazanması ve hayatını değiştirmesi, filmin ana temasını oluşturuyor.

Kadroya bakınca Funda Eryiğit, Alperen Duymaz ve Mehmet Günsür gibi tanınmış oyuncular olduğunu gördüğümüz filmde çok az da olsa erotizm işlenmiş ki bu Mehmet Günsür filmleri veya dizilerinden sıkça karşılaştığımız bir olay haline geldi.

Oyunculuk performanslarını değerlendirirken Mehmet Günsür bana göre kendi üstüne düşeni yapmış. Zaten şahsi fikrim oyunculuk anlamında hiçbir yapımda asla sırıtmayan bir oyunculuğu olduğunu söyleyebilirim.

Senaryo olarak değerlendirdiğimizde ülkemiz için özgün diye tabir edilecek bir senaryosu var. Yavaş yavaş ilerleyen ama asla hız kazanmayan bir temposu olan “Kül” filminde Funda Eryiğit’in, daha önceki başarılı performanslarına rağmen bu filmde istenilen düzeyde bir performans sergileyemediğini de söyleyebilirim. Tabi birazda bunda filmde kendisine ait repliklerin senaryo ile çok fazla uyuşmamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Tüm bunların yanında filmdeki görüntülerin kalitesi ve detaylarıyla öne çıkıyor.

Filmin birkaç erotizm çağrıştıran sahnesi olsa da beklediğiniz erotizmi göremeyeceksiniz.

Tüm bunların yanında karakterler arasındaki farkın yapay olduğu ve bazı sahnelerin zorlama olduğu aleni bir şekilde sırıtıyor.

Ve bu film için izlenir mi izlenmez mi diye soran olursa bana göre bu film sadece Mehmet Günsür hayranları için izlenebilecek bir film olduğunu, başka bir amaçla seyredilecekse de tam bir hayal kırıklığı diyebilirim.

 

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın