Keçeden Atatürk portresine yoğun ilgi

Antalya'da Atatürk’ün ölümünün 81. Yıl dönüm münasebeti ile yapıla ATA’ya saygı kültür ve sanat etkinlikleri düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümü öğretim üyesi Doç .Dr. Mehmet Ali Eroğlu koordinatörlüğünde Antalya Cumhuriyet meydanında yapılan ulu önder Atatürk’ün ölümünün 81. Yıl dönüm münasebeti ile yapıla ATA’ya saygı kültür ve sanat etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlikte Kültür Bakanlığı geleneksel keçe sanatçısı Gülay Bilge  50*70  ebatlarından yün ile geleneksel dövme keçe tekniği ile yaptığı canlı performans sonrası ortaya çıkan Atatürk tablosu büyük ilgi gördü.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Gülay Bilge “ Böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duydum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önderimiz Atatürk’ü anma etkinliğinde Ata’mıza ait iki çalışmam ile katıldım. Yapmış olduğum çalışmalara ilgi gösteren tüm sanatseverlere ve katılımcılara ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik kapsamında ayrıca 81 metrelik ebru çalışması yapılırken 81 öğrenci ellerinde meşaleler eşliğinde Cumhuriyet meydanından Karaalioğlu parkına kadar ATA’ya saygı yürüyüşü düzenlendi.

Bir yanıt yazın