Jolt filminin tanıtımı ve eleştirisi

Jolt filmi konu olarak güzel olmasına rağmen kurgu ve işleniş konusunda büyük eksiklerine rağmen aksiyon sevenler tarafından keyifle izlenebilecek bir film.

Jolt filminin tanıtımı ve eleştirisi

Senaryosunu Scott Wascha ve Louis Waymouth ikilisinin yazdığı yönetmenliğini Tanya Wexler’in yaptığı 2021 yapımı Jolt filmi sinemaseverlerle buluştu.

 

Filmde başlıca rolleri Kate Beckinsale, Stanley Tucci, Bobby Cannavale, Susan Sarandon ve Jai Courtney gibi isimler üstlendi.

 

Jolt filminin konusu

 

Lindy öfke kontrolü yaşayan bir kızdır. Bu yüzden daha çocukluk yıllarından itibaren sorunlar yaşaması yüzünden ailesi tarafından terk edilmiştir. Yaşı ilerledikçe öfke kontrolü yüzünden devamlı başı belaya giren Lindy bir psikoloğun geliştirdiği elektrot yüklü bir yelek giyerek bu öfke kontrolünü kontrol altına almaya çalışır.

 

Psikoloğun zorlaması ve yönlendirmesiyle sosyalleşmeye çalışan Lindy ilk kez bir adama aşık olur ve onunla bir gece geçirir. Sevgilisinin sokakta başına 2 kurşun sıkılarak öldürüldüğünü öğrenen Lindy sevgilisinin katilini bulmak için araştırmaya başlarken cinayeti soruşturmakla görevli 2 polis memurundan birisine göre cinayetin baş şüphelisi olarak görülür.

 

 

Jolt filminin eleştirisi

 

Jolt aksiyon filmi sevenler için ideal bir film. Filmin ilk dakikalarından itibaren tansiyon hiç düşmüyor. Filmde Lindy karakterine hayat veren  başrol oyuncusu Kate Beckinsale en son Netflix ekranlarında yayınlanan “The Widow” filmi ile bizlerle olmuştu. Becksinale birçok sinemaseverin izlediği Underworld film serisinde de rol almış ve bu filmde de dövüş sahneleri ile bizleri mest etmişti.

 

Aksiyon filmlerinde bir Hollywood klasiği olan dövüş sahnelerindeki muhteşem koreografi bu filmde de karşımıza çıkıyor. Evet biraz abartılı sahneler yok değil. Hatta biraz değil çok abartılı dövüş ve aksiyon sahneleri var.

 

Ama beni filmde en çok etkileyen karakter psikolog rolünü üstlenen Stanley Tucci. Filmde çok aktif bir rolü olmasa dahi beni oyunculuğu ile etkilemeyi başardı. Zaten oynadığı filmlerde bana göre rolünün hakkını veren ender oyunculardan birisi. Zaten dizi severler Stanley Tucci ismini “The Witches”, “”Supernova” gibi dizilerden aşina oldukları bir oyuncu.

 

Film aksiyon filmi olarak lanse edilmiş olmasına rağmen film içinde çok fazla aksiyon olmadığını daha önce belirtmiştim. Ama küçük bir detay var. Kate Beckinsale’in belki de oynadığı en kötü aksiyon filmlerinden biri olabilir. Film içinde birçok kez soğuk espiriler kullanılmaya çalışılmış ama başarılı olunamamış. Filmin geneline bakacak olursanız filmin konusu güzel ama kurgu ve işleniş çok eksik.

 

Zaten bu filmi izleyecek birçok sinemasever filmin aksiyon sahnelerine göre filmi değerlendirecek diye düşünüyorum. Yaklaşık 90 dakika boyunca sıkılmadan izleyeceğiniz bir film, ama bir daha bu filmi izler misiniz veya başka birisine önerir misiniz derseniz hiç sanmıyorum.

 

Bu arada filmin sonunda ciddi bir ters köşe yaşamanız söz konusu. Ayrıca filmin son karelerinde filmin devamının gelebileceğinin sinyalleri verilmiş olmasına rağmen şahsi görüşüm bu filmin serisinin olma ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyorum.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın