DOLAR 32,3422 0.18%
EURO 35,2154 0.06%
ALTIN 2.247,160,17
BITCOIN 2126792-3.05778%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 25. yılına etkinliklerle adım attı
  • Magazin Name
  • Eğitim
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 25. yılına etkinliklerle adım attı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 25. yılına etkinliklerle adım attı

ABONE OL
4 Ekim 2022 15:41
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 25. yılına etkinliklerle adım attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen açılış dersi santralistanbul Kampüsü, Seyfi Arkan Binası Mahkeme Salonu’nda gerçekleşti. 2022-2023 Akademik Yılı açılış dersine Arizona State Üniversitesi Sandra Day O’Conner Hukuk Fakültesiden Prof. Adam Chodorow katılım gösterdi. Etkinliğin açılışını Hukuk Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Kübra Doğan Yenisey gerçekleştirdi. Yapay zekanın hukukta iş yapış biçimlerini değiştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Doğan Yenisey sözlerine, “Yargılamanın her aşamasında; davanın açılması, savunma stratejisinin belirlenmesi ve yargılama aşamasında hukuki muhakeme olarak adlandırdığımız bir yöntem kullanıyoruz. Hukuki muhakeme yoluyla argümanlar üretiyoruz ve tartışıyoruz. Doğru muhakeme yürütebilmek için önünüzdeki olayı doğru kavramanız, normatif yapıya hakim olmanız ve kendi ön yargılarınızdan da arınarak objektif olarak karar verme yetkinliğine kavuşmanız gerekiyor” diyerek devam etti.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Yalnızca mevzuat ve içtihat bilgisine sahip olmanın ne bugün ne de yarın hukukçular için yeterli olacağını belirten Prof. Dr. Doğan Yenisey, “Hiç unutmamalısınız ki normun gerisinde yatan menfaatleri doğru tanımlamak ve normu amacına uygun biçimde yorumlayabilmek, demokrasinin korunması ile bireysel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınabilmesinde büyük önem taşıyor. Sizler teknoloji ve iklim kriziyle değişen bir dünyada mevcut hukuk düzenlemelerini ve hukuk pratiğini anlamanın ötesine geçmek durumundasınız. Sizleri insan-doğa ilişkisini, hukuku, teknolojiyi anlayacak bütünsel bir perspektifle yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

BİLGİ Hukuk Fakültesi öğrencilerine “Avukat Gibi Düşünmek” başlıklı bir konuşma yapan Prof. Adam Chodorow konuşmasına “Türk Hukuku da olsa herhangi bir ülkenin hukuku da olsa ortaya çıkacak belirli sorunların üstesinden bir hukukçu gibi düşünerek gelebiliriz. Ezber yapmak iş hayatında çok fazla işe yaramıyor. Hukuku anladıktan sonra oluşabilecek hukuki veya hukuk dışı sorunları çözmek duygu ve fikirlerden bağımsız olarak bir hukukçu gibi düşünerek objektif bir şekilde yapılabilir” diyerek başladı.

Prof. Chodorow hazırladığı sunumla öğrencilere dijital parayı örnek göstererek, “Dijital para kullanılmaya başlandığı zaman herkesin kafasında nasıl harcanması ve ne şekilde kazanılması konusunda soru işaretleri oluştu. Daha önce dijital paraya sahip olmadığımız için mevzuatta bunun bir yeri yoktu, bu nedenle sorulara kesin cevaplar verilemedi. Fakat hukukçular analiz ve yorum yaparak bu süreçte ne şekilde ilerleneceğini açıklayabildi” dedi.

Prof. Chodorow, eğitimin sadece bir başlangıç olduğunu daha önemli kısmın hukukçuların katma değer yaratacak yetkinlikte olmaları gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:  “Müvekkillerinize değer yaratmanız, hukukun ne olduğunu bilmenizden değil onu nasıl kullandığınızla ilgilidir. Her gün mevzuatta doğrudan cevabı olmayan pek çok soruyla karşılaşacaksınız. Bu soruları yanıtlamak ve müvekkillerinize yol göstermek için avukatlık becerilerinizi kullanmaya, bir hukukçu gibi düşünmeye ihtiyaç duyacaksınız. Hukuk hiçbir zaman bütün sorularınıza tam olarak yanıt veremeyeceği için yasaları ezberlemek ne kadar yasa ezberlerseniz ezberleyin hiçbir zaman yeterli olmayacaktır.” dedi.

BİLGİ Hukuk Fakültesi mezunları buluştu

25. yıl kapsamında BİLGİ Hukuk Fakültesi, mezunlarıyla da bir buluşma gerçekleştirdi. santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte konuşan BİLGİ Hukuk Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Kübra Doğan Yenisey, “BİLGİ Hukuk Fakültesi olarak 25 yıl önce Prof. Dr. Uğur Alacakaptan dekanlığında akademik eğitime başladık. 1997 yılında 25 cesur ve özgüvenli öğrencimiz vardı. 1998 yılında ise 72 öğrenci ile akademik hayatımıza devam ettik. Geçen bu 25 yıl içinde pek çok ilkleri gerçekleştirdik. İnsan Hakları ve Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı’nı, hukuk kliniklerini açtık. BİLGİ Hukuk mimarisi olarak adlandırılan meslek yüksekokulundan doktoraya kadar uzanan bir genişlikte hukukçu yetiştirmeye gayret ettik. Bugün itibarıyla 3 binin üzerinde mezunumuz oldu, bu sayı bizleri çok mutlu ediyor. Aslında mezunlarımızın gücü, bizlerin gücünü oluşturuyor. Bu nedenle bir grup arkadaşımız BİLGİ Hukuk Fakültesi Mezunlar Derneği’ni kurmaya karar verdiğinde bunu mutlulukla karşıladık. Şu anki öğrencilerimizle, mezun olan öğrencilerimizi bir araya getirmek, mezunlarımızın tecrübelerinden mevcut öğrencilerimizi yararlandırmak, mezun öğrencilerin birbiriyle ve bizlerle olan iletişimini sağlamak adına bu derneğin pek çok hedefimizi hayata geçirmede bizlere yardımcı olacağına inanıyoruz”  dedi.

Prof. Dr. Doğan Yenisey’den sonra etkinlikte söz alan BİLGİ Hukuk Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, “Aradan geçen üç yılda izole bir hayat sürdüğümüz için bu kavuşma bizim için oldukça anlamlı. Öğrencileriyle karşılaşma biz öğretim üyeleri için her zaman mutluluk vesilesidir. Bunu kurumsal hale getirmek ve bu kurumsallığı da geleceğe taşıyacak bir örgütsel yapı bünyesinde ilerletmek bizi daha da mutlu ediyor. Bu yolda önemli bir görevi üstlenen tüm kadroya ve siz değerli mezunlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Mezunlar buluşması 20 yıl ve üstü meslekte olan BİLGİ Hukuk Fakültesi mezunlarına plaket verilmesiyle son buldu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.