DOLAR 32,4984 0.09%
EURO 34,8397 0.27%
ALTIN 2.477,010,62
BITCOIN 2009085-3.66362%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Irmak Muştu “Pandemide protez tırnak trendi oluştu”

Irmak Muştu “Pandemide protez tırnak trendi oluştu”

ABONE OL
22 Ocak 2022 23:32
Irmak Muştu “Pandemide protez tırnak trendi oluştu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

020’deki Grammy Ödülleri gecesinde ortaya çıkan Nail Art (Tırnak sanatı) trendi, tüm dünyada protez tırnak tasarımı çılgınlığı başlattı. Lizzo, Billie Eilish, Rosalia, Dua Lipa gibi dünyaca ünlü isimlerin kırmızı halıdaki şıklıklarını tamamlayan protez tırnaklar, pandeminin etkisiyle bir trend haline dönüşerek gündelik yaşamda yer buldu. Protez tırnak tasarımının estetik ve fonksiyonel yönüyle gündelik hayatın tamamlayıcılarından biri haline dönüştüğünü belirten Irmak Muştu, “Farklı tasarımlarıyla tırnakta modanın öncüsü olan protez tırnaklar, aynı zamanda hayatı kolaylaştırıyor. Yaşamın koşuşturmasından dolayı tırnak bakımına zaman ayırmakta zorlananlar, protez tırnaklarla bakımlı ellere kavuşuyor. Protez tırnaklar, yaklaşık 1 saat süren bir işlemin ardından 2-3 haftada bir yapılan bakımlarla 2,5 ay boyunca kullanılabiliyor. Tırnakları kırılan ya da tırnak yapısı estetik olmayanlar için de olmazsa olmaz bir uygulama haline geldi” dedi.

Uygulamalarda pandemi etkisi

Protez tırnak, kalıcı makyaj ve ipek kirpik gibi uygulamaların hayatı kolaylaştıran yönleriyle pandemi sürecinde giderek daha çok tercih edildiğini söyleyen Irmak Muştu, “Tarihi bundan 5 bin yıl öncesine, eski bir Mısır geleneğine dayanan kalıcı makyaj uygulamaları, her zaman bakımlı görünmek isteyenlere nokta atışı çözümler sunuyor. Makyaj yapmaya vakit ayıramayanların yanı sıra, gündelik hayatı fiziksel aktivite üzerine kurulu olan sporcular ve sahne sanatçıları tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Yüzde doğuştan ya da sonradan oluşan şekil bozukluklarının düzeltilmesine de olanak sağlayan kalıcı makyaj uygulamalarıyla ince dudaklar ve seyrek kaşlara hacim kazandırılabiliyor. Kanser ve meme estetiği operasyonu sonucunda meme ucunda oluşan deformasyonları da kalıcı makyajla ortadan kaldırabiliyoruz. Kalıcı makyaj uygulamaları, maskeden dolayı en çok şikayet edilen makyaj bulaşma sorununu ortadan kaldıran yönüyle pandemide en çok talep edilen uygulamalar arasında yer aldı” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.