İnfodemiye ilişkin çevrimiçi eğitim aracı 30 Haziran’da tanıtılıyor

“İnfodemi Eğitimi” başlıklı çevrimiçi eğitim aracı, 30 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 15.00’da düzenlenecek online etkinlik ile kamuoyuna tanıtılacak.

İnfodemiye ilişkin çevrimiçi eğitim aracı 30 Haziran’da tanıtılıyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLGİ-Göç) tarafından yürütülen “COVID-19 Döneminde ve Sonrasında İnfodemiyle Mücadele” konulu proje kapsamında hazırlanan “İnfodemi Eğitimi” başlıklı çevrimiçi eğitim aracı, 30 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 15.00’da düzenlenecek online etkinlik ile kamuoyuna tanıtılacak.

İnfodemi Eğitimi Projesi, Karadeniz İşbirliği Fonu (Black Sea Trust for Regional Cooperation-A Project of the German Marshall Fund) finansal desteği ile yürütülüyor. Proje, bireylerde, sivil toplumda ve medyada COVID-19 salgınıyla ilgili yanlış bilgi ve infodeminin yayılımı ile bu yayılımın neden olduğu olumsuz sonuçlar hakkında farkındalık yaratmayı, gelecek kriz dönemlerinde yaşanabilecek olası infodemilere karşı dayanıklılığı arttırmayı ve bu hedefler doğrultusunda alınabilecek bireysel ve kurumsal önlemleri tartışmaya açmayı amaçlıyor.

Proje ekibinin TÜBİTAK desteğiyle yürüttüğü bir diğer çalışma olan “İnfodemi ile Etkin Mücadele için Bireylerin Yanlış Bilgi Karşısındaki Tutumlarının Belirleyicilerinin Araştırılması: COVID-19 Örneği” başlıklı araştırmanın Aralık 2020’de kamuoyu ile paylaşılan sonuçlarına göre; bilimsel bilginin azlığı, komplo teorilerine inanç ve aşı karşıtlığı, doğrulama yöntemleri ve doğrulama kuruluşları hakkında yeterli bilginin olmaması ve kurumlara güven derecesi gibi etkenler infodeminin yayılmasında belirgin rol oynuyor. Bu bağlamda özellikle COVID-19 salgınında artan bilgi hacmiyle hızla yayılan infodemiye karşı bireysel dayanıklılığı arttırmak amacıyla “İnfodemi Eğitimi” çevrimiçi eğitim aracı geliştirildi.

Tarih: 30 Haziran 2021, Çarşamba

Saat: 15.00-16.30

Not: Etkinlik, Zoom üzerinden gerçekleştirilecek ve Youtube’da canlı yayınlanacaktır.

Program: İnfodemi Eğitimi: Çevrimiçi Eğitim Aracı Tanıtımı

Açılış Konuşmaları

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emre Erdoğan

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı, Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci

Panel:

Virolog Prof. Dr. Selim Badur

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Saka

Teyit.org Editörü Nilgün Yılmaz

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Arun

 

Bir yanıt yazın