İnci Taneleri dizisinin yayından kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı

" Dilber " için imza kampanyası başlatıldı

İnci Taneleri dizisinin yayından kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı

Günlerdir konuşulan, ilk bölümüyle ortalığı kasıp kavuran ve sosyal medyada paylaşım rekorları kıran Yılmaz Erdoğan’ın hem yazıp hem de başrolünde oynadığı ‘İnci Taneleri’ dizisinin yayından kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı. Hazar Ergüçlü’nün hayat verdiği Dilber karakterinin genç kızlara özentiye sebep olduğunu söyleyerek başlatılan imza kampanyası kısa sürede büyük ilgi gördü.

DurakMedya’dan Mustafa Barış Durak’ın haberine göre Hazar Ergüçlü’nün ” Dilber ” karakteri ile hayat verdiği ve ilk bölümüyle izlenme rekorları kıran inci Taneleri dizisinin yayından kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı. Yayından kaldırılması RTÜK’e başvuruların yapıldığı diziye imza kampanyası şoku. Dizi için ” Pavyon kültürü adı altındaki fuhuş övülmesine dur diyoruz” ismiyle imza kampanyası başlatanlar ” Pavyon övmek fuhuş övmektir” ibareleri yer aldı.
Dizinin yayından kaldırılması için başlatılan imza kampanyası hakkında şu görüşlere yer verildi. ” Bir süredir TV’de yayınlanan İnci Taneleri isimli dizi sonrası, ‘pavyon kültürü’ adı altında; genç yaşta zorla çalıştırılmaya başlanan, bedenleri sömürülen, çocukları ile tehdit edilen, zorla uyuşturucu bağımlısı yapılıp çalıştırılan ve hayatları ile tehdit edilen kadınların yaşadığı DRAMLAR görmezden gelinmeye başlamış ve bu kültür denilen kadın bedeni sömürüsü sempatik gösterilmeye başlanmış ve hatta çeşitli dans kursuları, giyim sektörleri de yaşanan dramları görmezden gelerek bu işi ticarete dökmeye başlamıştır. Biz Feminist Haber olarak buna itiraz ediyor ve toplumsal bir bilinç oluşması için tepki amaçlı bir imza kampanyası başlatıyoruz! Herkesi bu kampanyaya imza vermeye davet ediyoruz” denildi.

Bir yanıt yazın