İlklerin festivali Kapıkayafest festivali sona erdi

Kapıkayafest festivali bir çok ilke imza attı.

Samsun’un Bafra ilçesinde Kızılırmak kenarında 5 gün boyunca yaklaşık 100 bin kişi tarafından ziyaret edilen Kapıkayafest Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali sona erdi. Türkiye’de bir ilk olarak festivalde “Sıfır Atık Projesi” uygulandı. Samsun’un Bafra ilçesi Kızılırmak kenarında doğa ile tarihin iç içe yaşadığı dünyanın eşsiz yerlerinden biri olan  düzenlenen festivale yoğun ilgi gösterildi.

Kapıkayafest festivalinde 5 gün boyunca hava sporları, su sporları, bisiklet, fotoğrafçılık, kamping faaliyetlerini aynı noktada yaşayan festival konukları mutlu bir şekilde ayrıldı. Bafra Belediyesi’nin düzenlediği ve Astajans organizatörlüğünde gerçekleşen festivale dünyanın bir çok yerinden sporcular ve ziyaretçiler katılım sağladılar.

İLKLERİN FESTİVALİ OLDU

Kapıkayafest festival alanında oluşturulan kamp, çadır, yemekhane, ring alanları gibi yerlere sıfır atık alanları ve merkezleri kuruldu. Halkı ve festivale katılanları bilinçlendirmek adına Türkiye’de sıfır atık alanları, sıfır atık kabul merkezleri, kamp ve çadırlarının yanı sıra yemekhane, uçuş alanları ve ring alanları gibi yerlerin dış mekanlarına atık toplama kutuları yerleştirildi.

Festivale katılan konuklara doğayı ve çevreyi korumalarına dikkat çekmek için 14 atık ve ayrıştırma personeli 10 evsel atık toplama personeli festivalde görev yaptılar. Ayrıca bu festivalde extrem spor meraklıları için zeplin ve dev salıncak kuruldu

SAMSUN VALİSİ OSMAN KAYMAK’TAN BÜYÜK DESTEK

Festivalde sıfır atık projesi standına gelen Samsun Valisi Osman Kaymak projeye destek verdi. Festivalde ayrıca yaptığı kısa bir konuşma ile festivale katılan misafirlere doğanın korunması adına sıfır atık projesi hakkında kısa bir açıklamada bulundu.

9380 KİLOGRAM ATIK GERİ DÖNÜŞÜME YOLLANDI

Festival boyunca 9380 kg. Geri dönüştürülebilen ambalaj atığı ve 28000 kg. Evsel atık toplandı.

Kamil HIZER / Magazinname.com

 

Bir yanıt yazın