“Hijack” dizi incelemesi

“Hijack” dizi incelemesi

“Hijack” dizisi, Dubai’den Londra’ya gitmekte olan bir yolcu uçağında geçen bir uçak kaçırma olayını konu alıyor. Dizi, büyük bir grup tarafından ele geçirilmeye çalışılan uçaktaki gerilim dolu olayları anlatıyor. Başrolde yer alan karakter Sam Nelson ”İdris Alba” , gerçek hayatta büyük şirketler arasındaki müzakereleri yöneten bir anlaşma uzmanı olarak karşımıza çıkıyor. Dizi, 7 bölümden oluşuyor ve izleyiciye gerilim ve aksiyon dolu bir hikaye sunmayı hedefliyor.

Dizinin temposu sağlam olduğu kadar aynı zamanda izleyiciyi sürekli tetikte bırakıyor diyebilirim. Korsanların mantıksız hareketlerine ve bazı karakterlerin kötü oyunculuklara rağmen, dizinin yüksek tempo ve sürükleyicilik açısından başarılı olduğunu söyleyebilirim

Hiijack dizisi uçak kaçırma konusunu klişe bir şekilde işlemesine rağmen, beklentilerin üzerinde keyifli bir dizi olduğunun da altını çizmem gerekiyor.  Tabi bunda bana göre en büyük etkenlerden biri de  Idris Elba’nın sergilediği performans diyebilirim.

Öncelikle süper bir dizi olmamasına rağmen her bölümde izleyicisine ne olacak sorusunu başarıyla sorduran bir dizi olmuş. Bazı bölümlerde tempo biraz düşüyor gibi gözükse de bir sonraki bölümde tempo birdenbire alev alıyor.

Sonuç olarak, baktığımızda bugünlerde ikinci sezon onayını alan bir diziyi başarısız olarak görmememiz gerekiyor. Klasik bir uçak kaçırma olayını gerilimi yüksek bir şekilde seyircisine sunan bir dizi olan “Hijack” bana göre izlenmeyi hak ediyor.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın