DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067626-2.00665%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Hava Ambulansı Kiralama Nasıl Yapılır?

Hava Ambulansı Kiralama Nasıl Yapılır?

ABONE OL
12 Nisan 2022 02:47
Hava Ambulansı Kiralama Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hava ambulansı kiralama sağlık ihtiyaçlarında acil müdahale gerektiğinde, müdahale edilebilecek koşullar ile hasta arasındaki mesafeyi ortadan kaldırmak için kullanılır. Nakil, ameliyat vb. hızla müdahale gerektiren durumlarda hava ambulansı bir zorunluluk haline gelmektedir.

Hava ambulansı kiralama işlemleri doğru ambulans seçimi ile başlar. Hastanın sağlık durumunu öğrenmek için epikriz raporu istenir. Epikriz raporu uzman doktorlarca değerlendirmeye alınır. Hastanın tedavisini gerçekleştiren doktorun değerlendirme görüşleri alınır. Hastanın uçakla transferinde sakınca yoktur onayı alındıktan sonra nakil sürecine geçilir.

Ambulans uçak kiralama hizmetinde uçaklar gerekebilecek özel müdahale kitleri ile donatılır. Hastanın durumunda herhangi bir sorun oluşması durumunda acil müdahale yapabilecek eğitimli sağlık ekibi de uçakta bulunmaktadır. Hava ambulansı kiralarken dilerseniz yataktan yatağa transfer dilerseniz de havaalanından havaalanına transfer seçeneğini tercih edebilirsiniz. Yataktan yatağa transferlerde sağlık ekipleri hastaneye ulaşana kadar hastanın yanından ayrılmazlar. Hasta yakınlarının havaalanından hastaneye transferi de kara ambulansları ile sağlanır. Havaalanından havaalanına transfere göre daha maliyetli olan bu yöntem durumu kritik olan hastalarda tercih edilmelidir. Havaalanından havaalanına transfer işleminde hastanın hastaneye ulaştırılması refakatçilerin sorumluluğundadır.

Hava Ambulansı

Hava Ambulansı Kiralama Avantajları Nelerdir?

Hava ambulansı kiralama hizmeti pek çok firma tarafından sağlık işlemlerinde acil ulaşıma ihtiyaç duyan müşterilere sunulmaktadır. Hastaların tedavi olabilmesi için gereken koşullar uzak mesafelerde bulunabilir. Bu tür durumlarda hastaların hızlıca tedavi olanaklarına ulaştırılması uçak hava ambulansları sayesinde gerçekleştirilir.

Hava ambulansı kiralama hizmetinin avantajlarından en önemlisi hava ambulanslarının hızlı ve güvenli olmasıdır. Hava ambulansları tam donanımlıdır. Destek ünitesi, sedye, tedavi ekipmanlarıyla donatılmış uçaklar, eğitimli sağlık personeli ile desteklenir. Bu sayede hastanın durumunu kötüye giderse acil müdahale yapılabilir. Hava ambulansı kullanımı organ nakli gibi zamanın kritik olduğu işlemlerde çıkabilecek sorunları önler.

Hangi Durumlarda Hava Ambulansı Kiralama Yapılabilir?

Ambulans uçak kiralama hizmetinden pek çok hasta yararlanabilmektedir. Hava ambulansları sayesinde pek çok hasta gereken tedavi koşullarına en hızlı biçimde ulaşabilmektedir. Hastanın tedavisini üstlenen hekimin belirttiği bulgulara göre hava ambulansı kullanımı zorunlu hale gelir. Hasta ambulansı kiralama hizmetini zorunlu hale getiren durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Hastanın bilinci kapalı veya bilinç durumu giderek kötüleşiyorsa
  • Hastanın solunum hızı dakikada otuzun üstüne çıkıyor veya onun altına iniyorsa
  • Hastanın baş, boyun, göğüs, karın, kasık bölgelerinde açık yaralanma varsa
  • Hastada ikiden fazla uzun kemik kırılması ya da pelvis kemiği kırılması varsa
  • Hastanın kan basıncı 90mmHg’nin altına düşüyorsa (çocuk hastalarda oran değişir)
  • Hasta şoka sebep olacak yanık vakası geçirmişse
  • Hastada yelken göğüs gelişimi varsa

Yurtdışı Hava Ambulansı Kiralama Nasıl Yapılır?

Hava ambulansı kiralama hizmeti ile hastalar gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında gerekli sağlık hizmetlerine en hızlı şekilde kavuşturulurlar. Yurtdışı hava ambulansı kiralamada iki durum söz konusudur. Birinci durumda yurtiçinde olan hasta yurtdışındaki sağlık imkanlarına kavuşturulur. İkinci durumda yurtdışında olan hasta tedavi için yurtiçine transfer edilir.

Yurtdışı hava ambulansı kiralama hizmetinde öncelikle hastanın uçakla transferinde sakınca olmadığına dair onay alınması, pasaportunun bulunması gerekir. Onay süreci uzman doktorların ve ilk tedavi aşamasını gerçekleştiren doktorun görüşleri sonucu tamamlanır. Genellikle 2-3 saat içerisinde transfer süreci başlamış olur. Yurtdışındaki acil sağlık hizmetlerine, savaş bölgelerinden sağlık hizmetlerine doğru zamanda ulaşmanın yolu hava ambulanslarından geçer.

Hava Ambulansı Kiralama Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hava ambulansı kiralama hizmetinden yararlanmak pek çok hastanın zamana karşı verdiği yaşam mücadelesini kazanmasını sağlamıştır. Fakat her hasta aynı tip hava ambulansına ihtiyaç duymaz. Hava ambulansı kiralarken hastanın durumuna uygun tipte bir hava ambulansının seçilmesi gerekir. Hava ambulansı kiralama hizmetini tecrübeli ve profesyonel biçimde gerçekleştiren firmalarla irtibata geçtiğinizde hastanın durumu hakkında bilgi isterler. Verilen bilgiler doğrultusunda sizin için en doğru uçuş planı çıkartılır ve sağlık ekibi ayarlanır.

Hasta ambulansı kiralama işlemlerinde dikkat etmeniz gereken öncelikli husus firmanın profesyonelliğidir. Profesyonel firmalarda hasta yakının veya hastanın can güvenliği tehlikeye atılmaz, hızlı ve konforlu bir nakil süreci geçirilmesi hedeflenir. Kiralama işlemleri sırasında fiyata dahil olan hizmetleri sorgulamanız bir diğer husustur. Yurtdışına transferi istenen hastaların ve refakatçilerinin pasaportları olması gereklidir.

Hava Ambulansı Kiralama Ücretleri

Hava ambulansı kiralama hizmeti sayesinde hasta bireyler ailelerinin yanına, memleketlerine veya uygun sağlık koşullarının var olduğu ortamlara kavuşur. Zamana karşı verilen bilinç kaybı, organ nakli gibi zamana karşı verilen mücadelelerin kazanılmasında hava ambulansları önemli bir rol oynar. Yurtdışına, yurtdışından yurtiçine hasta transferleri hava ambulanslarıyla gerçekleştirilebilir.

Hava ambulansı kiralama hizmetinde ücretlendirmeler firmadan firmaya, hasta durumuna, transfer türüne, gidilen mesafeye göre değişiklik göstermektedir. Yataktan yatağa transfer türü havaalanından havaalanına transfere göre daha pahalıdır.

Yurtiçi transferler, yurtdışı transferlere göre çok daha az maliyettedir. Hava ambulansının içerisindeki donanımlar arttıkça, sağlık ekibi profesörler arasından seçildikçe maliyetler artar. Hava ambulansı kiralarken fiyat araştırmasını iyi yapmanızda ve hangi hizmetlerin fiyata dâhil olduğunu öğrenmenizde fayda vardır.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.