Halil Sezai tahliye edilmesine sosyal medyada tepkiler

Halil Sezai'nin Tuzla'da yaşlı bir adamı darp etmesi sonrasında tutuklanmasının ardından mahkeme tarafından serbest bırakılmasına tepkiler çığ gibi...

Halil Sezai tahliye edilmesine sosyal medyada tepkiler

15 Eylül günü Tuzla’da meydana gelen olayda “İncir Reçeli” filmi ve “İsyan” şarkıları ile ünlü olan Halil Sezai yaşlı komşusu Hüseyin Meriç’i darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Halil Sezai polis merkezinde verdiği ifade sonrasında serbest bırakılmıştı.

Konunun sosyal medyada büyü tepki görmesi üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma tekrar açılarak ifadesi alındıktan sonra Halil Sezai, tutuklanması talebiyle sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce “silahla kasten yaralama” suçundan tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Halil Sezai hakkında “mala zarar verme”, silahla tehdit”, “silahla kasten yaralama” ve “konut dokunulmazlığı ihlali” suçlarından toplamda 3 yıl 7 ay 15 günden 13 yıl 10 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti.

Cuma günü Halil Sezai’nin Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yapılan duruşmasına tutuklu sanık Halil Sezai, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken müşteki Hüseyin Meriç ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti Halil Sezai’nin davasını karara bağlayarak ünlü sanatçıya 1 yıl 11 ay 17 gün hapis cezası verirken, verilen karar sonrasında bir süredir tutuklu bulunan Halil Sezai cezaevinden tahliye edildi.

Mahkeme heyetinin tahliyesi sonrasında sosyal medyada bazı kişiler Halil Sezai’nin tahliye edilmesine tepkiler gösterdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları Halil Sezai yerine normal bir vatandaş bu suçlamalarla bu kadar az ceza alıp tahliye olamazdı diyerek tepkilerini gösterdiler.

Bir yanıt yazın