Göz Çizdirme Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

Görme sorunu yaşayan insanlar, yaşadıkları göz bozukluklarını gidermek adına sadece gözlük kullanabileceklerini düşünebiliyorlar. Fakat göz sağlığı konusunda meydana gelen teknolojik gelişmeler ile birlikte artık göz çizdirme ameliyatı olarak tanımlanan operasyonlar sayesinde en etkili çözümlerin ortaya çıkartılması mümkün hale geliyor. Dr. Berkant Bozdağ da görme ile alakalı sorun yaşayan kişiler için doğru adımların atılmasını sağlayarak yeniden en iyi şekilde görmelerini sağlıyor.

Göz Çizdirme Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

Uzak ya da yakını görme ile alakalı sorun yaşayanlar, daha önceki zamanlarda yalnızca kontakt lens ve gözlükler ile istedikleri çözümleri elde edebileceklerini düşünüyorlardı. Çünkü o dönemlerde görme konusunda sorun yaşayanlar için ameliyat demek, ciddi bir iyileşme sürecini de beraberinde getiriyordu. Dolayısıyla insanlar da bu süreçle karşı karşıya kalmamak adına ilk zamanlarda gözlükleri, sonrasında ise kontakt lensleri kullanmaya devam ediyorlardı. Fakat bunların da kullanımı sırasında sorunların yaşanması son derece doğal oluyordu. Sonraki sürçte ise göz çizdirme ameliyatı yapılmaya başlandı. Lazer ile yapılan ve insanlar arasında göz çizdirme ameliyatı olarak bilinen bu operasyonlar, doğru şekilde yapılması halinde kısa sürede gözdeki görme sorununun ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

Göz Çizdirme Ameliyatı Nedir?

Yakın ya da uzakta meydana gelen görme sorunlarının giderilmesi adına yapılan lazer tedavisi, göz çizdirme ameliyatı olarak da adlandırılmaktadır. Yapılacak olan ayrıntılı muayenelerin ve testlerin sonucunda göz yapısı uygun olan kişiler için bu tedavi yapılabilmektedir. Dr. Berkant Bozdağ tarafından gerçekleştirilen muayene ve incelemeler ile beraber herhangi bir sorun olmadan en doğru uygulamanın gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.

Göz Çizdirme Fiyatları - Lazer Göz Çizdirme Fiyatları Ne Kadar?

 

Göz Çizdirme Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Sağlık alanında lazer teknolojisinin kullanımı her ne kadar yaygın bir hale gelmiş olsa da birçok operasyonda olduğu gibi göz çizdirme ameliyatı için de belirli şartlar gerekiyor. Bu şartlar, ameliyatın sorunsuz bir şekilde geçerek başarılı sonuçlandırılması adına son derece önemlidir.

  • Göz çizdirme ameliyatı için kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. 6 ay ara ile yapılacak olan iki muayene arasında numara ilerlemesinin durduğu da yine tespit edilmelidir.
  • Kişinin kornea kalınlığı bu aşamada büyük bir öneme sahip. Göz numarasına göre değişim göstermesi ile beraber 475 mikron altında olmaması önemlidir.
  • Retinada dekolman, dejenereasyon ve yırtık gibi sorunlar olmamalıdır.
  • Korneanın şeffaf yapıya sahip olması gerekir. Özellikle de merkezi olan bölümüdnde herhangi bir skar dokusu bulunmamalıdır.
  • Şiddetli oranda göz kuruluğu olmamalıdır.
  • 10 numaradan yüksek miyop ve 6 numaradan yüksek hipermetrop ve astigmat olmamalıdır.
  • En önemli şart ise keratokonus gibi kornea dejenerasyonu bulunmamalıdır.

 

Göz Çizdirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

En çok bilinen iki ameliyat olan No Touch Lazer ve LASIK için göz çizdirme ameliyatı genel prosedür neredeyse aynıdır. Kişi lazer yatağına yüzü yukarı olacak şekilde yatırılır. Ardından her iki göze özel damlalar damlatılarak uyuşturulur. Damla sonrasında her iki gözün etrafı batikon ile sterilize edilir. Gözün açıkta kalması için özel ekatörler yerleştirilip ağız ve burun açıkta kalacak şekilde şeffaf örtü örtülür. LASIK yönteminde özel bir alet kullanılarak kornea flebi hazırlanarak10 15 saniye kadar lazer ışını göze gönderilir. No Touch Laser yönteminde ise göze hiçbir şekilde temas olmadan lazer ışını yaklaşık olarak 1 dakika boyunca uygulanır.

Gözünde yaşamış olduğu görme sorunlarından dolayı göz çizdirme ameliyatı ile beraber en iyi sonuçları elde etmek isteyenler, https://www.berkantbozdag.com adresini ziyaret ederek alanında uzman olan isimlerden aklındaki tüm soruların cevaplarını alabilirler.

 

Bir yanıt yazın