DOLAR 32,3185 0.2%
EURO 35,1225 -0.03%
ALTIN 2.294,650,77
BITCOIN 23048032.07328%
İstanbul
19°

AÇIK

19:31

AKŞAMA KALAN SÜRE

Görkem Uludüz’ün ekranlarla tanışma hikayesi ortaya çıktı! İşte Görkem Uludüz’ün merak edilen hayat hikayesi!
  • Magazin Name
  • Genel
  • Görkem Uludüz’ün ekranlarla tanışma hikayesi ortaya çıktı! İşte Görkem Uludüz’ün merak edilen hayat hikayesi!

Görkem Uludüz’ün ekranlarla tanışma hikayesi ortaya çıktı! İşte Görkem Uludüz’ün merak edilen hayat hikayesi!

ABONE OL
14 Ocak 2022 09:16
Görkem Uludüz’ün ekranlarla tanışma hikayesi ortaya çıktı! İşte Görkem Uludüz’ün merak edilen hayat hikayesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1982 yılında Ankara’da dünyaya gelen ünlü isim, diplomat olan babasının tayini nedeniyle henüz küçük yaşlarda Romanya’ya gider ve burada Romence ve Fransızca öğrenmeye başlar. 1986 yılında tek kardeşi olan Bora Uludüz Bükreş’te dünyaya gelir. Babasının dört senelik Romanya tayininin ardından ilkokula Ankara’da başlar. İlk iki sınıfı burada okuduktan sonra aile tekrar yurtdışı görevi nedeniyle dört seneliğine  Almanya’ya taşınır. Görkem Uludüz burada Almanca ve İngilizce öğrenir ve okul hayatına devam eder. 18 yaşına kadar Avrupa ile Türkiye arasında tam on farklı okula gittikten sonra 2001 yılında Ankara’da liseyi bitirir. Bu süreçte aynı zamanda futbola olan merakı ön plana çıkar ve büyük klüplerin alt yapılarında top koşturur. Son olarak Ankara’da Gençlerbirliği ile anlaşan Uludüz, kısa bir süre sonra geçirdiği sakatlık nedeniyle aktif futbol hayatına erken yaşlarda veda eder ve üniversite öğrenimi için Almanya’ya gider. Almanya’da Bayreuth ve Erlangen Üniversitelerinde Ekonomi ve Sosyoloji bölümlerinden yükseklisans ile mezun olduktan sonra İngiltere’de finans üzerine doktora yapar. Profesyonel iş hayatına uzun seneler finans sektöründe devam eder ve ek olarak akademik çalışmalarını Sosyoloji üzerine yoğunlaştırır. Bu alandaki araştırmalarının ana teması ise Türk Kadını üzerinedir ve 2006 yılında almanca bir kitap yayınlar.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Farklı ülkelerde geçen toplam 26 senelik yurtdışı hayatının ardından 2019 yılında İstanbul’a taşınma kararı alır ve Göktürk semtine yerleşir. Kendisi gibi yurtdışında yüksek öğrenim görmüş kardeşi zaten İstanbul’da ikâmet etmekte ve bir finans kuruluşunun Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Görkem Uludüz röportajlarında bu kararını şu şekilde özetler:

 

‘Ülkeme, aileme ve insanıma hasret kaldığım uzun bir süreçti 2019 öncesi hayatım. Her ne  şekilde ifade etmeye gayret göstersem dahi, bunu ancak yaşayanlar anlar. Ömrümün bundan sonra kalanında sürekli gelen bu özlem duygusu ile yaşayamazdım. 2019 yılında ise hayatımıza adeta bir bahar geldi ve amca oldum. Dünyalar tatlısı bir kız yeğenim var, ondan ayrı kalamazdım…’

 

2020 yılında kurduğu Uludüz Medya yapım şirketi ve gerçekleştirdiği projeleri ile bir anda gündeme oturan Görkem Uludüz henüz ilk senesinde en başarılı medya girişimcisi ödülünü aldı ve çalışmaları ile takdir topladı. Özellikle sporda kadın-erkek eşitliği üzerine başarılı çalışmalara imza atan yapımcı, ülkemizdeki kadın futbolunun gelişiminde de önemli rol oynamaktadır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.