DOLAR 32,5409 0.28%
EURO 34,8932 0.47%
ALTIN 2.488,351,08
BITCOIN 1992379-3.60475%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

2022 yılında izleyeceğimiz dizilerin incelemesi

2022 yılında izleyeceğimiz dizilerin incelemesi

ABONE OL
14 Ocak 2022 16:12
2022 yılında izleyeceğimiz dizilerin incelemesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl televizyon ekranlarında birbirinden iddialı diziler yayınlanmaya başlayacak. Bu dizilerin en önemlilerini sizler için kısaca derledik.

Baba

Uzun zamandır sadece dijital platformlarda yayınlanan dizi ve projelerle izleyicisi ile buluşan Haluk Bilginer 4 yıl aradan sonra “Baba” adlı dizi ile seyircisiyle buluşacak. Haluk Bilginer’e bu dizide Tolga Sarıtaş, Beril Pozam, Zeynep Tuğçe Bayat, Özge Özacar ve Taner Rumeli gibi isimler eşlik edecekler.

Dizinin tanıtımları artık yayınlanmaya başlayan dizide olaylar Saruhanlı ailesi etrafında gelişecek. Saruhanlı ailesinin yaşadığı bir uçak kazası hayatlarının akışını değiştirecek ve aile Anadolu’dan İstanbul’a taşınmaya karar verecek. Dizinin yapımcısı olan Ay Yapım bu proje ile Yaprak Dökümü adlı dizi kadar ses getirecek bir aile hikayesini izleyiciye sunmaya çalışacak. Bakalım bu düşünceleri gerçeğe dönüşebilecek mi?

Dizide Tolga Sarıtaş’ın partneri Beril Pozam olurken kız kardeş rolünü Özge Yağız üstlendi. Hatırlanacağı üzere Haluk Bilginer son yıllarda Şahsiyet adlı dizi ile Emmy ödülü kazanırken aynı zamanda da Amazon Prime dizisi olan Alex Rider’da da önemli bir rol almıştı.

Söz dizisi ile büyük bir çıkış yakalayan Tolga Sarıtaş ve son dönemin vazgeçilmez oyuncuları arasında olmayı başardı.

Baba dizisi önümüzdeki günlerde Show TV ekranlarında yayınlanmaya başlayacak.

Süslü korkuluk

Oynadığı dizilerle büyük başarılar yakalayan ve daha sonrasında Netflix ekranlarında tüm dünyada gösterime giren Hakan Muhafız adlı dizi ile büyük başarı yakalayan Çağatay Ulusoy’da 4 yıl aradan sonra tekrar televizyon ekranlarına geri dönüyor. Çağatay Ulusoy geçtiğimiz yıl başrolünü oynadığı “Kağıttan Hayatlar” adlı sinema filmi Netflix’te yayınlanmış ve gösterildiği 61 ülkede en çok izlenen filmler arasında olma başarısını yakalamıştı.

Çağatay Ulusoy bu kez de televizyon ekranlarına Süslü Korkuluk adlı bir dizi ile dönüyor. Önümüzdeki günlerde TV8 ekranlarında dizinin başlayacağının müjdesini Acun Ilıcalı yılbaşı gecesi duyurduğu dizinin 1 sezonluk olduğu tahmin ediliyor. Dizinin yönetmenliğini Kırmızı Oda adlı dizinin yönetmenliğini de yapmış olan Cem Karcı üstlendi.

Prison Break “Kaçış”

Henüz Türkçe ismi netleşmeyen bir diziden sizlere bilgiler vermeye çalışacağız. Bu dizi muhtemelen geçtiğimiz günlerde Disney tarafından da açıklanan Disney’in Türkiye’ye giriş dizilerinden biri olacak.

Dizide başrol için bundan birkaç yıl önce başrol için Kıvanç Tatlıtuğ düşünülmüş ama o dönemdeki maliyetler düşünülerek vazgeçilmişti. Fox 2017 yılında tüm dünyada büyük ilgiyle izlenen dizinin tüm haklarını satın almış ve ardından Disney’in Fox’u satın alması üzerine dizinin hakları da otomatikman Disney’e geçmişti. Henüz oyuncu kadrosu tam olarak belirlenmeyen dizi ilkbahar aylarında hem Disney hem Fox ekranlarından izleyicisiyle buluşacak.

Atatürk

Belki de sezonun en çok merakla beklenen dizisi Atatürk olacak. Disney Plus’da yayınlanacak olan dizi de başrolü Aras Bulut İyinemli başrolü üstlendi. Dizinin yönetmeni ise İyinemli ile 7. Koğuştaki Mucize adlı filmde birlikte çalışan Mehmet Ada Öztekin’in yapacağı dizi 2 sezonluk olarak düşünülürken her sezon 6 bölüm olarak çekilecek. Dizinin çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenilirken dizinin prömiyeri Cumhuriyet’in 100.’üncü yılına denk gelecek şekilde 2023 yılında 29 Ekim tarihinde yapılacak.

Türkiye’de ciddi bir hakimiyet kuran Netflix’e karşı Disney Plus daha güçlü projelerle karşısına çıkarak sabit bir kitleyi kendisine çekmeyi hedeflerken bu dizinin de aynı zamanda FOX TV. ekranlarından da yayınlanma ihtimali olduğunu söylemeden geçmeyelim.

The Sopranos

Dijital platformda dünya genelinde en büyük izleyici kitlesine sahip olan HBO Max artık Türkiye pazarına giriş yaparken, tıpkı Disney Plus gibi ses getirecek projelerle hem Netflix hem Disney Plus’a rakip olmaya hazırlanıyor.

Bu yılın ikinci dilimine kadar yayın hayatına geçmesi planlanan HBO Max dünyanın en çok izlenen dizilerinden biri olan The Sopranos’un Türk versiyonu için kolları sıvadı. HBO Max ‘ın bu dizinin çekimleri için Ay Yapım ile anlaştığı daha önce duyurulmuştu.

Son Nefesime Kadar

Önümüzdeki günlerde FOX TV ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan BBC’nin ödüllü dizisi Happey Valley’in çekimleri çok kısa bir süre sonra başlayacak.

Happey Valley’in Türk uyarlaması olan Son Nefesime Kadar adlı dizide başlıca rolleri Nurgül Yeşilçay, Emre Kınay, Begüm Birgören ve Emre Bey gibi oyuncular üstlenirken bu dizide yönetmen koltuğuna Deniz Çelebi Dikilitaş oturuyor.

Dizide Nurgül Yeşilçay kızını kaybetmiş bir polisi canlandıracak.

Oğlum

Ay Yapım tarafından yapılan Oğlum adlı dizi önümüzdeki günlerde SHOW TV ekranlarında seyircisiyle buluşacak. Dizi de başlıca rolleri  hikaye anlatıcısı öğretmen rolünü Canan Ergüder’in oynayacağı kesinleşen diziye Timur Acar, Songül Öden, Nihal Yalçın, Serhat Teoman gibi isimler katılırken Songül Öden’in kardeşi rolünde Kubilay Aka karşımıza çıkarken eşini de Feyyaz Duman canlandıracak.

Hakim

Gösterildiği ülkelerde büyük başarı yakalayan Your Honor dizisinin Türkiye uyarlaması Hakim adı altında izleyicisiyle kavuşacak. Bu dizi için başrol için Haluk Bilginer düşünülürken usta oyuncunun Baba dizisinde oynamaya karar vermesi üzerine başrol için bir isim düşünülmeye başlanan proje ATV ekranlarında yayınlanacak. Oyuncu kadrosu hakkında henüz bir açıklama yapmayan yapımcılar şu aralar bu dizi için usta isimlerle teker teker görüşmelere başladılar.

Kamil Hızer / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.