DOLAR 32,5963 0.34%
EURO 34,8149 0.17%
ALTIN 2.508,530,98
BITCOIN 21103113.2604%
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

04:38

SABAHA KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • Genç yazar Tuğra Çakın 19 yıla 2 kitap ve bir ödül sığdırdı

Genç yazar Tuğra Çakın 19 yıla 2 kitap ve bir ödül sığdırdı

ABONE OL
29 Eylül 2019 03:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tuğra Çakın 3 kardeşin en küçüğü olarak İstanbul’un Kartal ilçesinde dünyaya geldi. 19 yıla iki kitap ve bir ödül sığdıran genç yazar ayrıca bir çok sosyal projelere verdiği destek ile tanınıyor.

İlk kitabını 16 Nisan 2018 tarihinde çıkardığı “İnsanın Gelişmesi İçeriden Dışarıya Doğrudur” adlı kitabının yakaladığı başarıyı bu kitabının tüm gelirini LÖSEV’e bırakarak taçlandıran Tuğra Çakın 2018 yılında Book Culter Art Times Gazetesi tarafından deneme türünde “Altın Kalem” ödülünü kazandı.

Tuğra Çakın, Eylül ayının ilk haftalarında ikinci kitabı olan “Yıkılmadık, Yan Yattık” adlı kitabı ile kitapseverlerle buluşmanın heyecanını yaşıyor. Genç yazar yaptığı açıklamada “ En büyük hedefim toplum içinde örnek bir insan olabilmek ve sesimi geniş kitlelere duyurmak. Eğitim hayatıma devam etmek için çeşitli işlerde çalıştım. Tutkularımın ve hayallerimin peşinde koşmaktan mutlu oluyorum. Yazarlık benim için en büyük tutku ve hayaldi. Bunu genç yaşta gerçekleştirirken en büyük desteği ailemden ve yakın dostlarımdan aldım” dedi.

TUĞRA ÇAKIN KİMDİR ?

2000 yılında İstanbul’un Kartal ilçesinde dünyaya geldi. İlk öğretimini Nihat Terim ilköğretim okulunda yapan Tuğra Çakın lise eğitimini de Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde yaptıktan sonra şu an Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü okumaktadır.

İlk kitabı olan “İnsanın Gelişmesi İçeriden Dışarıya Doğrudur”16 Nisan 2018 tarihinde çıkartan genç yazar, 11 Mayıs 2018 tarihinde de Book Culter Art Times Gazetesi tarafından deneme türünde Altın Kalem ödülünü kazanırken ilk kitabından elde ettiği tüm geliri LÖSEV’e bağışladı.

Daha sonra Naftalin Kokulu Yıllar 90’lar isimli derleme kitabına davet edilerek bu kitap için 90 derece aşk isimli 4 sayfalık hikayesi yayınlandı. Ardından sosyal farkındalık yaratmak adına sokak hayvanlarına gösterilen şiddet ve tecavüz olaylarına karşı Sıfır yayınlarının “En İyi Dostum Sensin” isimli proje kitabına dahil olarak “Tüylerin Arasındaki Miras, Huzur” isimli 3 sayfalık yazısı yayınlandı.

2019 yılının Eylül ayında ikinci kitabı olan “Yıkılmadık, Yan Yattık” adlı kitabını yayınlayan genç yazar ayrıca bir çok okulda düzenlenen seminerlere katılmaktadır.

Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.