DOLAR 32,3425 0.07%
EURO 35,0274 -0.2%
ALTIN 2.316,411,73
BITCOIN 22877972.81474%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Fosil yakıt israfını %53 azaltan teknoloji

Fosil yakıt israfını %53 azaltan teknoloji

ABONE OL
27 Nisan 2021 09:21
Fosil yakıt israfını %53 azaltan teknoloji
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha az karbon salınımı ve daha fazla enerji tasarrufu, yeni dünyanın en önemli enerji amaçlarını oluşturuyor. Ayrıca fosil yakıtların gerçek maliyetinin, sebep olduğu hava kirliliği, iklim değişikliği, verimli ısınamama ve trafiğin artması gibi kalemler hesaba katıldığında 5,2 trilyon doları bulması da yeni çözümlere yönelimi artırıyor. Fosil yakıtlarda israfı önleyecek, karbon salınımını azaltacak ve düşük enerjilerle verimli ısıtma ve soğutmanın gerçekleşmesini sağlayacak teknolojilerin artık elzem olduğunu aktaran Enover Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar, enerji tasarrufunda devrimin seslerinin geliştirdikleri EHP teknolojisi ile Türkiye’den yükseldiğini dile getiriyor.

Dünya Daha Düşük Karbonlu Bir Hedefe İlerliyor

Fosil yakıtların kullanımı ve hatta israfı, dünyaya fazladan karbon salınımının gerçekleşmesine ve küresel boyutta iklim krizi ile karşılaşılmasına neden olmaya devam ediyor. Felaketleri beraberinde getiren bu yakıtların kullanılmasına rağmen enerjide istenilen verimliliği sağlayamamasının yanı sıra trilyon dolarları bulan maliyetleri de yansıtması, birçok ülkenin yeni teknolojilere yönelmesine neden oluyor. Özellikle ısıtma ve soğutma sistemlerinde kullanılan enerjiden, verimlilik ve tasarruf sağlanmamasının problemleri daha da büyüttüğüne dikkat çeken Dr. Malik Çağlar, artık atıl halde bulunan ısıdan dahi yüksek verimlilikte fayda sağlayacak teknolojinin geliştirildiğini ve dünyanın daha düşük karbonlu bir hedefe doğru ilerleyecek teknolojileri bu nedenle kullanması gerektiğini aktarıyor.

EHP Teknolojisi İle Fosil Yakıt Kullanımı Azalıyor

Dünyadaki birçok endüstriyel tesisin enerji tüketiminin yaklaşık 4’te 1’inin atmosfere atılan atık gazlar tarafından kaybedildiğine dikkat çeken Dr. Malik Çağlar, EHP teknolojisi ile endüstriyel yapılardaki atık ısının geri kazanımı sağlanarak elektriğe çevrilebildiğini ve üretim süreçlerinde yeşil enerjiyi kullanarak fosil yakıtlardan %62’ye varan oranda enerji tasarrufu sağlandığını aktarıyor. Dünyada ilk ve tek, bilinen en hızlı, en verimli, en maliyet etkin ve en basit ısı transfer sistemini geliştirerek birçok ülkeye temiz bir gelecek için teknoloji ihracatı yapmaya hazırlandıklarını aktaran Dr. Çağlar, EHP teknolojisi sayesinde fosil yakıt israfını %53 oranında azalttıklarının da altını çiziyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.