Fenerbahçe’den arka arkaya transfer hamleleri

Fenerbahçe’den arka arkaya transfer hamleleri

Gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmayı planlayan Fenerbahçe bu sezon kadrosunda bulunan en az 7 isimle kesin yollarını ayırma kararı aldı.

TFF’nin bugün önümüzdeki sezonda yabancı kuralında 8+6 kuralı getirmesi üzerine mevcut yerli oyuncuları bünyesinde tutmaya karar veren Fenerbahçe bu sezon taraftarı ayağa kaldıracak isimleri tercih edecek…

İlk transfer İrfan Can Eğribayat

Fenerbahçe yeni sezonun ilk transferini Gözteepspor’dan satın alma opsiyonu ile kiraladığı İrfan Can Eğribayat ile yapmıştı. Sezon başında 500 bin Euro gibi bir rakamla kiralanan Eğribayat için sözleşmedeki opsiyon olan 1 milyon 200 bin Euro’yu ödeyerek kadrosuna katma kararı almış ve iki kulüp arasında bu konuda görüşmeler başlanmıştı.

Resmi olarak herhangi bir açıklama yapılmamasına rağmen İrfan Can Eğribayat’ın önümüzdeki sezon da Fenerbahçe forması giyeceği ve bunda son maçlarda gösterdiği performansın yönetimin bu yönde karar almasına neden olduğu öğrenildi.

Livakoviç 8+6’ya takılıyor

Bu arada Fenerbahçe kalesi için iddialardan biri de Dominik Livakoviç için kulübü ve kendisi ile görüşmeler yapıldığı yönünde olmasına rağmen önümüzdeki sezon yine 8+3 kuralının devam etmesi bu ihtimali biraz devre dışı bırakıyor.

Valencia’nın alternatifleri belli oldu

Valencia’nın uzun süreli sözleşme istemesi yönetiminde başarılı golcünün yaşını göz önüne alarak uzun süreli sözleşmeye yanaşmadığı çok konuşuluyor. Olası Valencia’nın diretmesi ve yolların ayrılması durumunda Fenerbahçe’nin Dembele, Aubameyang gibi marka isimlere yöneleceği ve bu futbolcularla ilgili hem menajerleri hem kulüpleri bazında nabız yoklamaya başladığı öğrenildi.

Aubameyang bir adım önde

Ali Koç’un en son İngiltere seyahatinde Chelsea yönetimi bilgisi dahilinde Aubameyang ile görüşmeler yaptığı ve her iki tarafında bu transfere sıcak baktığı konuşuluyor.  Aubameyang bu sezon transfer olduğu Chelsea’da başarısız bir sezon çıkarırken 33 yaşındaki ünlü golcünün Fenerbahçe’ye transfere sıcak baktığı ve sezon sonunda konunun tekrar masaya yatırılması bekleniyor.

Miguel Crespo sezon sonu yolcu

Vitor Pereira tarafından Fenerbahçe’ye transfer edilen ve yıllık 500 bin Euro kazanan orta sahanın başarılı ismi Miguel Crespo aldığı yıllık ücretinin düzeltilmesini talep etmişti. Fenerbahçe yönetimi de Crespo’nun yıllık ücretini 1 milyon Euro’ya çıkarmasına rağmen Crespo’nun bu öneriye sıcak bakmayarak yönetimden 2 milyon Euro talep etmesi Crespo ve Fenerbahçe yönetiminin arasını açtı.

Fenerbahçe yönetimi İspanya’nın Mallorca takımının Crespo’ya özel ilgisini bilerek gelecek iyi bir teklif karşısında Crespo ile yollarını ayırmayı düşünülüyor. Fenerbahçe yönetiminin belirlediği rakamı ödeyecek herhangi bir takıma Crespo’nun transferine izin vereceği sızan bilgiler arasında.

Rossi’nin yerine Ryan Kent

Geldiği ilk günden beri Fenerbahçe taraftarı ile arası bir türlü düzelmeyen Rossi’nin yerine Fenerbahçe yönetiminin İskoçya’nın Glasgow Rangers’ın başarılı kanat oyuncularından Ryan Kent ile uzun süredir ilgilendiği biliniyor. Özellikle Ryan Kent’in sezon sonu sözleşmesinin bitecek olması sadece Fenerbahçe’nin değil aynı zamanda Avrupa’nın birçok kulübünün iştahını kabartmıştı.

Anlaşma yapıldı

Her ne kadar doğrulanmasa da Fenerbahçe’nin Ryan Kent’e imza parası önermesi bu transferde Fenerbahçe’nin şansını arttırdığı düşünülürken Türkiye’nin önde gelen spor muhabirlerinden Yağız Sabuncuoğlu Fenerbahçe’nin Ryan Kent ile anlaştığını sosyal medya hesabından paylaştı.

Yağız Sabuncuoğlu transferi açıkladı

Yağız Sabuncuoğlu Kent ve Fenerbahçe arasındaki anlaşmadaki maddi kısımlara değinmezken Fenerbahçe’nin imza parası önerdiği ve futbolcunun bu yüzden Fenerbahçe’ye daha sıcak baktığı iddialarını doğrular gibi oldu.

Bir yanıt yazın