DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0809 -0.14%
ALTIN 2.300,171,01
BITCOIN 22896801.31377%
İstanbul
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Emekliye ve asgari ücretliye büyük müjde!

Emekliye ve asgari ücretliye büyük müjde!

ABONE OL
15 Mayıs 2023 17:13
Emekliye ve asgari ücretliye büyük müjde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önce en düşük emekli maaşını 5000 TL’ye yükseltmiş ardından yeni bir hamle yaparak en düşük emekli maaşını 7500 TL. yapmıştı.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Erdoğan düşük emekli maaşı alanlara iki kez düzenleme yaparken diğer emeklilere zam yapılmaması büyük tepkilere yol açmıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan küstürdüğü emeklilerin yüzünü güldürmek için kurmaylarıyla yaptığı toplantılar sonrasında emeklileri güldürecek bir karara imza atma aşamasına geldi.

Tüm bunların yanında asgari ücretle çalışanların yapılan zamlara rağmen ekonominin altında ezilmemesi için en düşük asgari ücretin 12.500 TL.’ye çıkarılacağı öğrenilirken alınacak bu kararın kendisine küsen seçmenin gönlünü almak için Temmuz ayında yapılması gereken ara zammı erken yapma kararı alındığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarının karşısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile birlikte çıkan Erdoğan Temmuz ayında ara zam yapılacağının müjdesini vermişti.

Beklenen asgari ücretin aslında daha yüksek olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk etapta asgari ücreti 12.500 TL.’ye çıkarmayı düşündüğü ayrıca en düşük emekli maaşının da 10 bin lira olması konusunda fikir alışveriş yaptığı öğrenildi.

Tüm bunların yanında emeklilere de ortalama %35- ila %45 arasında zam yapılacağı tahmin edilirken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundan bir veya iki gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu müjdeyi vermeyi planladığı bilgisine ulaşıldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.